După ce PNL a preluat guvernarea, iar Ludovic Orban a devenit prim-ministru, au început să apară mutări pe scena politică, inclusiv la nivel de instituții de pe plan local.

Prima schimbare, care de altfel era previzibilă, a fost aceea a numirii unui nou prefect, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, fiind vorba despre Cristian Ionescu. În aceeași zi, la finalul anului trecut, a fost numită și Maria Mihaela Duță în funcția de subprefect. Săptămâna trecută un al doilea subprefect a depus jurământul și a fost numit în funcție, fiind vorba despre George Brezoi.

Ulterior, s-au schimbat șefii unor instituții deconcentrate. În urma deciziei Guvernului României, Mihai Terecoasă a fost înlocuit de la șefia Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSV) Prahova, în locul său fiind numit George Stratulat. La Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova, în locul Ioanei Loghin, a fost numit Dan Ioniță.

Totodată, mai mulți primari prahoveni s-au mutat de la PSD la PNL, fiind vorba de “achiziții importante” pentru liberali, primari care în 2016, la ultimele alegeri, și-au câștigat mandatele cu scoruri mari. Este vorba despre Vasilică Neacșu, primarul din Valea Călugărească, Marin Voicu, primarul din Ciorani, și, potrivit unor surse, Sandu Tudor, primarul comunei Păulești.

Totodată, senatorul Emanoil Savin s-a întors la PNL, după ce a fost ales în Parlament de pe listele PSD. Acesta s-a remarcat prin declarația pe care a făcut-o când s-a întors la PNL, spunând că a fost “detașat trei ani la PSD”.

Potrivit surselor din mediul politic, schimbările nu se vor opri aici. Se pare că se discută inclusiv despre numirea unui nou comisar șef la Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here