În perioada 4-9 septembrie DSP a participat la o serie de acțiuni de control pentru verificarea stadiului de pregătire al unităților de învățământ pentru desfășurarea în bune condiții a anului școlar 2017-2018.

Au fost verificate astfel 19 unități de învățământ dintre care 9 erau fără autorizație sanitară (4 grădinițe și 5 școli).

Este vorba de 4 unități de pe raza comunei Șoimari (satele Lapotniția și Măgura), una în comuna Lapoș, una în Provița de Sus, una în Ariceștii Rahtivani,  una în Comarnic.

Inspectorii DSP au relevat numeroase deficiențe precum la Provița de Sus (sat Izvoru) unde clădirea grădiniței este degradată, inclusiv acoperișul și persistă un miros de mucegai.

În unele cazuri s-a constatat lipsa gardurilor de împrejmuire sau degradarea lor în cazul unor unități din Șoimari, Posada, Lopatnița, Stoenești, Izvoru.

A fost identificată și lipsa aprovizionării cu apă potabilă în unități din Lopatnița (Șoimari), Izvoru (Provița de Sus), Măgura (Șoimari).

De asemenea, inspectorii au găsit săli neamenajate cu pavimente nerașchetate, nelăcuite la grădinița Posada, Școala din Ariceștii Rahtivani, Școala Gimnazială Măgura, Grădinița Măgura.

Nu în ultimul rând, au identificat grupuri sanitare de exterior neigienizate, fără căi de acces betonate, fără racord la apă sau grupuri sanitare folosite în comun de școală și de grădiniță, precum și spații improprii pentru depozitarea deșeurilor menajere, etc.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here