pastile 2

Trei minore din Ariceștii Zeletin au ajuns seara trecută la spital, una dintre ele fiind în comă, după ce ar fi înghițit mai multe pastile pe care una dintre ele le avea pentru tratarea unei depresii. Se pare că pastilele ingerate de fete se numesc Carbamazepină și erau prescrise de un psihiatru întrucât una dintre fete, cea aflată în comă, avea tulburări.

Potrivit prospectului, Carbamazepina este utilizata pentru a trata anumite tipuri de convulsii (epilepsie), dar și pentru a trata anumite afecțiuni psihice, crize maniacale din cadrul tulburărilor afective bipolare și anumite tipuri de depresie și în sindromul de sevraj alcoolic.

Prospectul medicamentului spune și care sunt simptomele în caz de supradoză:

“Daca ati luat accidental prea multe comprimate, informati-l pe medicul dumneavoastra imediat. Este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala.
Daca prezentati dificultati in respiratie, un puls rapid si neregulat, dezorientare, somnolenta, ameteli, pierderea constientei, lesin, tremuraturi, tulburari de vedere, vorbire si miscare, stare de rau si/sau varsaturi este posibil ca doza dumneavoastra sa fie prea mare.
Intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.”

Se pare că tânăra aflată în comă era sub acest tratament după ce ar fi avut o tentativă de suicid în urma unei decepții în dragoste. Seara trecută le-ar fi spus prietenelor sale că dacă iau aceste pastile vor simți o stare de euforie.

Citește aici mai multe detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here