mita spaga

mita spagaÎn ultimii ani în Prahova au fost înregistrate cel puțin patru cazuri de profesori care au ajuns pe mâna procurorilor după ce au solicitat bani de la elevii lor pentru a le acorda o notă de trecere. Au fost cadre didactice de la Liceul 1 Mai din Ploiești, de la liceul Lazăr Edeleanu, Ploiești, dar și de la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. Niciunul dintre ei nu a ajuns la închisoare.
 Procedura este extrem de simplă în astfel de cazuri și se repetă continuu. Se face ceva scandal la momentul în care sunt prinși profesorii, se dau comunicate de presă, declarații ale direcotrilor și a șefilor din Inspectoratul Școlar după care urmează tăcerea pentru ca în cele din urmă profesorii să-și vadă în continuare de traba lor, pedepsele fiind simbolice.
Constantin Marian Ursache, profesor de istorie la Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” din Ploieşti, a fost trimis în judecată pentru luare de mită după ce a cerut bani unor elevi pentru a-i promova. Tribunalul Prahova la condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.
Ana Gabriela Voicu, profesor de limba franceză în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, trimisă în judecată pentru trafic de influență și luare de mită a fost condamnată de același Tribunal Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare. Voicu a fost acuzată că a cerut 75.000 de euro de la mai mulți tineri care urmau să susțină examenul de admitere la Școala de Agenți de Poliție. În schimbul banilor, profesoara de franceză ar fi trebuit să intervină pe lângă persoane influente din cadrul instituției de învățământ astfel încât cei care cotizaseră să fie declarați admiși. În același dosar a fost condamnat și un alt angajat al Școlii de Poliție tot la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.
Ultimul pe listă este Daniel Ionașcu,  profesorul de fizică  de la Liceul 1 Mai din Ploiești, care cerea bani, țigări, și alte bunuri de la elevii săi pentru a le acorda note de trecere. Profesorul a fost reclamat de părinții elevilor, a fost anchetat pe procurori și trimis în judecată sub acuzația de luare de mită. El este judecat în stare de arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here