card bancomat

O tânără în vârstă de 27 de ani din Bușteni a fost prinsă de polițiști după ce a cheltuit fără drept suma de 398 de lei din contul unei alte persoane. Tânăra a reușit să scoată banii din cont prin plăți de tip contactless pentru care nu este nevoie de codul PIN. Femeia este cercetată acum pentru infracțiunile de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

”În fapt, la data de 1 februarie, polițiștii au fost sesizați în mod direct, de către o femeie în vârstă de 62 de ani, din stațiunea Sinaia, care a sesizat faptul că la data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, aflându-se la cumpărături în orașul Bușteni, și-ar fi pierdut cardul bancar, iar ulterior a observat, prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil, efectuarea a 6 tranzacții”, potrivit Poliției Prahova.

Din cercetări, a reieșit faptul că prejudiciul total este de 398 de lei, tranzacții cu valori până în 100 de lei, în acest mod nefiind necesară introducerea codului pin aferent cardului, arată sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o tânără din stațiune.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here