Mihai Iulian (36 de ani) din Ploiești, acuzat că a furat bani din casele ploieștenilor prin metoda ”Electrica”, a fost arestat preventiv pentru furt calificat și pentru port de obiecte priculoase. Individul a fost prins după ce a jefuit unui bătrân care locuia singur într-un bloc din zona de Nord a Ploieștiului.

Potrivit unor surse, bărbatul se recomanda ca angajat al Electrica tocmai pentru a fi primit în case de către bătrâni naivi. Odată intrat în apartament, Mihai Iulian distrăgea atenția proprietarului și fura ce găsea la îndemână, bani în special. Ultima victimă a bărbatului a fost un bătrân care locuiește singur într-un bloc din zona de Nord a municipiului Ploiești. De la acesta a reușit să fure suma de 150 de lei. A fost prins în data de 9 mai de către un echipaj de poliție care a și găsit, la percheziția corporală, banii furați de la bătrân, dar și un spray lacrimogen.

Potrivit unor surse judiciare, ploieșteanul a făcut mai multe victime de-a lungul timpului prin metode de furt similare.

Mihai Iulian a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Ploiești a admis propunerea procurorului de caz. Bărbatul este recidivist.

Soluția pe scurt a instanței:

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În temeiul art. 226 C.proc.pen. raportat la art. 223 alin. 2 din C. proc. Pen, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) C.P.P. şi art. 203 alin. 3 C.P.P., dispune arestarea preventivă a inculpatului MIHAI IULIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în stare de recidivă postexecutorie, prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 2 lit. b C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. rap. la art. 43 alin. 5 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 10.05.2020, până pe data de 08.06.2020, inclusiv. În temeiul art. 230 alin. 1 C.proc.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Mihai Iulian. Respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpat privind luarea faţă de acesta a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. Potrivit art. 228 alin. 2 C.proc.pen., se aduc la cunoştinţa inculpatului drepturile prevăzute la art. 83 Cod procedură penală, dreptul prevăzut la art. 210 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, precum şi dreptul de acces la asistenţă medicală de urgenţă, dreptul de a contesta măsura şi dreptul de a solicita revocarea sau înlocuirea arestării cu o altă măsură preventivă. Se comunică măsurile inculpatului, Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi locului de deţinere- Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Prahova. În temeiul art. 275 alin.6 C.proc.pen., onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpat în cuantum de 626 de lei, vor fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Prahova. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, potrivit art. 204 alin. 1 C.proc.pen., în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 10.05.2020, ora 14:00”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here