Silvian Luncă și Constantin Dinu au răpit un bărbat din Dâmbovița, l-au forțat să intre în portbagajul mașinii sale, i-au furat banii și cardul din portofel și ulterior l-au abandonat în parcarea unui mall din Ploiești. Cei doi tineri din Ploiești, dintre care unul minor la data faptelor, au fost condamnați la închisoare cu executare, fiind găsiți vinovați pentru lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic și tâlhărie, respectiv complicitate.

Aventura bărbatului din Dâmbovița s-a petrecut în noaptea de 13 iunie 2020. Acesta venise în Ploiești să cumpere o shaorma, după cum a mărturisit anchetatorilor. A ajuns în zona Gării de Sud, în imediata apropiere a cartierului Mimiu, când a fost abordat de doi bărbați care l-au amenințat reușind astfel să-i fure portofelul în care se aflau 300 de lei și un card bancar. De teamă, dâmbovițeanul le-a spus celor doi tâlhari și PIN-ul cardului său. Acesta  a fost forțat apoi să urce în portbagajul mașinii sale, iar cei doi ploieșteni s-au urcat unul la volan, iar Constantin, minor la acea dată, pe scaunul din dreapta.

S-au plimbat prin Ploiești căutând un ATM de unde să scoată banii din contul bărbatului răpit, iar în tot acest timp tânărul din Dâmbovița a rămas închis în portbagajul mașinii. Tâlharii n-au reușit cu niciun chip să scoată din cont suma solicitată, deși erau convinși că victima are cel puțin câteva mii de lei în bancă.

După mai multe tentative nereușite de a face rost de bani au ajuns în parcarea unui mall din centrul Ploieștiului unde au făcut o nouă extragere de numerar la un bancomat din zonă. S-au ales cu 70 de lei, suma totală pe care o avea omul în cont. Nemulțumiți de pradă, tâlharii din Mimiu au abandonat mașina într-o zonă izolată, cu victima tot închisă în portbagaj.

După ce scapat din ”carceră”, tânărul din Dâmbovița s-a oprit direct la poliție unde a povestit întreaga sa aventură. Tâlharii au fost prinși de polițiștii din Ploiești cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș.

Silvian Luncă și complicele său minor au fost trimiși în judecată, fiind condamnați, primul la șapte ani și șase luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, conducere fără permis și acces ilegal la un sistem informatic. Constantin a fost găsit vinovat pentru complicitate și a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here