Alin Ilie a fost condamnat după ce pe data de 2 iulie 2018 a împușcat un bărbat în fața Spitalului Județean de Urgență Ploiești! În timp ce autoritățile făceau cercetări, cei doi s-au împăcat la stabor, judecata țigănească. Alin Ilie i-a plătit lui Ion Șamu, zis Achim, bărbatul pe care l-a împușcat în picior, 15.000 euro, iar acesta și-a retras plângerea pentru loviri sau alte violențe, astfel că Alin Ilie a fost condamnat doar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

Condamnarea dată în primă instanță de Judecătoria Ploiești a fost menținută de Curtea de Apel Ploiești pentru a descuraja nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Prahova nu s-a mai confruntat cu un caz atât de grav, în care un bărbat să fie împușcat pe stradă cu o armă letală, însă instanța a ținut cont de faptul că Alin Ilie și-a recunoscut fapta, iar acesta a beneficiat de procedura simplificată, adică de scăderea limitelor de pedepse cu o treime, astfel că a fost condamnat definitiv la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Reamintim că pe data de 2 iulie Ion Șamu, zis Achim, a fost împușcat în fața Spitalului Județean de Urgență Ploiești, fiind operat de urgență, după ce glonțul i-a trecut prin ambele picioare, iar cel care a folosit arma letală, Alin Ilie, a fost arestat preventiv sâmbătă, 7 iulie, pentru 30 de zile.

În referatul cu propunere de arestare preventivă este detaliat filmul incidentului. Astfel, polițiștii au stabilit că pe data de 2 iulie, în jurul orei 21.00, victima, Șamu Ion, zis Achim, se afla pe trotuarul de lângă trecerea pentru pietoni din fața Spitalului Județean de Urgență Ploiești, împreună cu alți doi bărbați, Dumitru Ciprian, zis “Zabar”, și Nicolescu Răzvan, zis “Rică”. Lângă aceștia a oprit un Porsche Panamera, alb, la volanul căruia s-ar fi aflat Ilie Alin. Alături de acesta în mașină se pare că se afla concubina acestuia și o altă femeie.

În referat se arată că Alin Ilie a coborât din mașină cu un pistol în mână și a tras asupra lui Șamu Ion două focuri de armă, împușcându-l pe acesta în picior. Achim, alături de ceilalți doi bărbați, a luat-o la fugă, fugind în parcarea din lateralul spitalului, fiind urmărit de Alin Ilie, care ar fi continuat să tragă asupra lui încă două gloanțe.

În apărarea sa, însă, Alin Ilie a susținut în fața instanței că era așteptat de Achim în fața spitalului.

“Așa cum a reținut și instanța de fond, între părți a avut loc un conflict mai vechi, în urmă cu 12 ani, în Spania, conflict care nu a fost uitat de niciuna din părți, iar acestea se aflau în relații conflictuale și după trecerea acestei perioade, Șamu Ion a continuat cu amenințările care s-au manifestat inclusiv pe rețelele de socializare.

Ca urmare a unui conflict mai vechi, motivul pentru care Șamu Ion îl aștepta pe ILIE ALIN era acela al răzbunării, lucru de care acesta din urmă și-a dat seama când a parcat mașina în parcarea publică a SJU PLOIEȘTI, mai ales când a văzut că avea asupra sa un cuțit, la vedere. În acest moment, forțat de împrejurări, dându-și seama de intențiile lui Șamu Ion, ILIE ALIN a luat pistolul și a acționat asupra acestuia, trăgând asupra picioarelor sale, în zona gambelor, cauzându-i leziuni ușoare.

Între momentul amenințărilor reciproce de la finele lunii iunie 2018 și incidentul din 06.07.2018, pentru a-și proteja viata, ILIE ALIN și-a procurat un pistol, pe care îl ținea în mașină, deși nu avea permis de port armă și pe care l-a folosit în ziua respectivă, în momentul în care a perceput o stare de pericol din partea lui Șamu Ion.

Instanța a mai reținut că ILIE ALIN a pornit în urmărirea lui Șamu Ion, care a traversat strada și care s-a refugiat într-un magazin din apropiere, în care se afla și vânzătoarea, după care s-a ascuns pentru a evita urmărirea și prinderea numiților Ion Ion (n.r. zis Elvis) și Ion Ionuț (n.r. zis Edison), persoane care din proprie inițiativă au intervenit pentru prinderea lui Șamu Ion, având asupra lor cuțite, încercând să intre în magazinul în care se refugiase Șamu Ion.”, se arată în motivele de apel formulate de Alin Ilie.

“Cei trei au forțat intrarea în magazin, lovind ușa de acces, numitul Ion Ion lovind cu piciorul geamul din partea inferioară a ușii, spărgându-l și tăindu-se la picior.

Întrucât în magazin se afla și persoana angajată ca vânzătoare, ce a fost folosită de persoana vătămată Șamu Ion drept paravan, pentru a-i împiedica pe agresori să folosească pistolul și cuțitele pe care le aveau asupra lor, iar pe stradă se aflau mai multe persoane, numiții Ilie Alin, Ion Ion și Ion Ionuț au părăsit locul faptei, împreună cu persoanele de sex feminin care îi însoțiseră.”, se arată în referatul cu propunere de arestare.

 

Șamu Ion a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde a fost operat după ce a fost împușcat într-o gambă, iar glonțul a trecut și prin celălalt picior. Glonțul extras din piciorul victimei a fost ridicat pentru cercetări și s-a stabilit faptul că acesta “prezintă urme specifice tragerii cu o armă de foc letală, de construcție industrială”.

Cum a fost prins Ilie Alin, cel care a tras cu arma letală

Poliția i-a căutat apoi la domicilii pe Ilie Alin, Ion Ion și Ion Ionuț, dar nu i-a găsit și “nici nu au fost obținute alte date care să conducă la depistarea acestora”, mai spun anchetatorii în referat.

Polițiștii i-au audiat pe Ciprian Dumitru, zis Zabar, și Nicolescu Răzvan, zis Rică, dar aceștia au refuzat să ofere detalii, motivând că nu vor să fie implicați în scandalul dintre Ilie Alin și Șamu Ion.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că Alin Ilie nu figura ca deținător legal de arme și muniții și că avea dreptul de a conduce suspendat.

Pe data de 6 iulie, Ilie Alin a fost depistat în București, se arată în referat. Imediat, Biroul de Presă al Poliției Prahova anunța: “În urma activităților desfășurate, în această dimineață, polițiștii prahoveni au depistat în București un bărbat de 30 de ani din Ploiești, bănuit că ar fi utilizat o armă în incidentul petrecut la Spitalul Județean la data de 2 iulie.” Potrivit unor surse apropiate anchetei, însă, Ilie Alin s-a predat singur, le-a spus polițiștilor unde se află, iar aceștia l-au preluat din București pentru a-l aduce la audieri, întrucât avea interdicție de a intra în oraș și îi era frică de o eventuală răzbunare.

Vezi aici imagini video cu momentul aducerii la IJP Prahova a lui Alin Ilie!

“Acesta a precizat verbal organelor de poliție că dorește să predea pistolul folosit la comiterea faptelor, arătând că acesta se află la locuința situată în municipiul Ploiești. Se constată însă că suspectul Ilie Alin a avut o atitudine oscilantă în acest sens, acesta afirmând inițial că dorește să conducă el organele de poliție la locul în care se află pistolul, fără să indice locul respectiv, pentru ca, ulterior, să precizeze că pistolul s-ar afla la locuința situată în municipiul Ploiești, în ultima cameră a locuinței, sub un pat.”, locuința soacrei lui Ilie Alin.

“De asemenea, suspectul a afirmat că arma de foc este tip pistol cu butoiaș în care încă s-ar afla trei gloanțe, însă a refuzat să semneze procesul verbal în care s-au consemnat aceste aspecte, afirmând ulterior că în butoiașul pistolului nu mai sunt gloanțe.

În aceste condiții, față de cele de mai sus, având în vedere și împrejurarea că obiectul în cauză este o armă de foc letală și în care a fost posibil să se mai găsească gloanțe, încălcându-se flagrant regimul armelor și munițiilor, existând de asemenea și posibilitatea ca la imobilele folosite de acesta să se găsească și muniție aferentă armei pe care acesta o deține fără drept, precum și alte arme, în cauză s-a dispus efectuarea percheziției domiciliare” la imobilul aparținând soacrei suspectului, se mai arată în referat.

Deși Ilie Alin le-a indicat polițiștilor unde se află pistolul încă din dimineața zilei de 10 iulie, aceștia nu au putut efectua percheziția imediat. S-a așteptat obținerea unui mandat, pentru trei percheziții domiciliare la imobile despre care se știa că sunt folosite de suspect și de abia seara polițiștii au descins în cele trei locații.

Astfel, la percheziția efectuată la locuința soacrei lui Alin Ilie polițiștii au găsit pistolul (foto dreapta) sub patul indicat de acesta, o “armă de tip revolver, cu butoiaș, de culoare argintie, având prăselele din lemn de culoare brun-maro, inscripționat ROSS. În butoiașul revolverului au fost găsite două tuburi trase și patru cartușe complete cu glonț. (…) La adresa din Ploiești, strada (…), a fost identificat un încărcător de culoare neagră și trei cartușe de calibru 6,35 despre care Ilie Alin declară că le-a achiziționat din municipiul București, zona Vitan odată cu arma tip revolver descrisă mai sus, încărcătorul având rol de suport pentru cartușe”, se mai arată în referat.

Ilie Alin susține că era așteptat la spital de Șamu Ion care voia să-l omoare

Inițial, Ilie Alin și-a rezervat dreptul la tăcere în fața anchetatorilor. După ce a fost reținut pentru 24 de ore, fiind audiat în calitate de inculpat, “Ilie Alin a declarat că este adevărat că a avut un conflict cu persoana vătămată Șamu Ion, acesta din urmă amenințându-l cu moartea, iar inculpatul, pentru a se apăra, și-a cumpărat un pistol cu glonț și muniția aferentă din târgul Vitan – București de la un stand unde erau oferite spre vânzare arme tip airsoft (n.r.: potrivit surselor amintite mai sus, cel care i-a vândut pistolul este un albanez). În această împrejurare, a cumpărat un pistol și nouă cartușe, pentru care a plătit suma de 300 euro și pe care îl ținea în mașina marca Porsche.

În ziua de 02.07.2018, în timp ce se deplasa cu autoturismul sus menționat la tatăl său care se afla internat la spital, a oprit în fața porții de acces a spitalului. În momentul în care a coborât din mașină, l-a observat pe Șamu Ion stând pe bordură în fața spitalului. Acesta s-a ridicat de jos, a dus mâna la spate, a scos un cuțit și a început să se îndrepte spre inculpat, care a luat pistolul din torpedoul mașinii și l-a îndreptat spre picioarele persoanei vătămate, spunându-i să se oprească, altfel o să tragă. Victima Șamu Ion a continuat să vină spre el, moment în care pistolul pe care îl avea în mână s-a descărcat. (…)

Întrucât Ion Ion se rănise la picior au plecat la Spitalul de Urgență Floreasca din București, ulterior rămânând să locuiască în București, fiindu-i teamă să mai intre în Ploiești, întrucât i-au fost trimise mesaje că are interdicție în oraș”, spun anchetatorii că a declarat Ilie Alin.

În sprijinul declarației că Șamu Ion l-a amenințat cu moartea, Ilie Alin a pus la dispoziția anchetatorilor mai multe print screen-uri de pe Facebook cu postări prin care spune că Achim îi transmitea mesaje de amenințare cu moartea. Este vorba despre imagini în care Achim și apropiații săi afișează săbii, iar statusurile gen “legenda se află în mijloc” și “dinastie grea” ar fi menite să îl intimideze pe Ilie Alin (foto jos).

 

“La data de 05.07.2018, persoana vătămată Șamu Ion, zis Achim, s-a prezentat la sediul IPJ Prahova, însoțit de apărător ales, ocazie cu care și-a retras plângerea formulată pentru săvârșirea infracțiunii de “lovire sau alte violențe”.”, se mai arată în referatul anchetatorilor.

Ilie Alin nu a fost condamnat pentru lovire sau alte violențe după ce părțile implicate s-au împăcat în urma judecății țigănești. Sursele spun că cei implicați în scandal au luat parte la un stabor, unde s-a decis ca Ilie Alin să-i plătească lui Șamu Ion suma de 15.000 euro și să se împace. În urma judecății țigănești, pe 5 iulie, Șamu Ion și-a retras plângerea formulată la poliție împotriva lui Ilie Alin. De abia a doua zi, pe 6 iulie, Ilie Alin s-a predat, spun sursele. Important de precizat este și faptul că, potrivit surselor, la stabor zona a fost păzită de polițiști, care știau despre judecata țigănească.

Vezi mai jos imaginile de pe Facebook prin care Alin Ilie susține că era amenințat de Ion Șamu:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here