Andrei Eusebiu Tase, un tânăr din Ploiești, în vârstă de 19 ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și la plata unor daune morale în valoare de 120.000 de lei. Bărbatul a fost găsit vinovat de tentativă de omor, victima sa fiind un alt tânăr, pe care l-a înjunghiat pe o stradă din Ploiești.

Agresiunea s-a petrecut în luna aprilie, anul trecut, pe o stradă din cartierul Nord al Ploieștiului. Andrei Tase a atacat ziua în amiaza mare un alt tânăr care nu-și onorase datoria. Victima a fost înjunghiată în zona gâtului cu un briceag. Inițial rana a părut minoră, însă medicii de la Spitalul de Urgență Ploiești au constatat că bărbatul avea traheea tăiată, iar viața îi fusese pusă în pericol.

Bărbatul rănit a fost cel care a sunat la 112 pentru a cere ajutor, imediat după ce a fost înjunghiat. Acesta le-a declarat polițiștilor că a fost atacat ”din senin” de o persoană necunoscută. Ulterior, polițiștii au stabilit vă victima și agresorul se cunoșteau, iar conflictul a plecat de la o datorie bănească.

Andrei Tase a fost arestat imediat după comiterea faptei. Acesta a fost deferit justiției pe 1 iulie 2020 sub acuzația de tentativă de omor. Instanța Tribunalului Prahova s-a pronunțat în februarie 2021 și a stabilit că bărbatul este vinovat, motiv pentru care va face cinci ani de închisoare. Judecătorii au admis acțiunea civilă a victimei, astfel că agresorul va trebui să plătească suma de 1000 lei cu titlu de daune materiale și 120.000 lei cu titlu de daune morale.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here