fbpx
duminică, mai 28, 2023

Ce pedeapsă a primit tânărul din Ploiești care a cheltuit 30.000 de lire dintr-un cont care nu-i aparținea

Citește Și

- Advertisement -

Albert Mihăilescu, tânărul ploieștean care a reușit să cheltuie în doar câteva ore o avere pe bijuterii și accesorii scumpe, deși banii nu-i aparțineau, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 11 luni de închisoare. Sentința a fost dată de Tribunalul Prahova și nu este definitivă. În plus, escrocul a fost obligat să plătească suma de 119.500 lei plus dobanda legală, persoanei păgubite.

Povestea ploieșteanului a devenit celebră în toamna anului trecut atunci când un bărbat din Câmpina a reclamat faptul că a rămas pe drumuri din cauza lui Albert Mihăilescu.

- Advertisement -

Acum doi ani, mai exact în septembrie 2018, Albert a cumpărat de la Ştefan Richită o casă pe care a plătit 67.000 de lire sterline. Proprietarul casei se afla în divorţ, astfel că suma a fost împărţită în două, iar contravaloarea locuinţei a fost plasată în două conturi separate, unul deschis pe numele lui Ştefan Richită şi altul, pe numele fostei soţii. Tranzacţia a fost făcută în lire sterline.

La puţin timp după vânzarea casei, Ştefan Richită a observat cu stupoare că în contul său nu mai are decât foarte puţini bani şi a început să facă verificări pe cont propriu. Aşa a aflat că tânărul căruia îi vânduse casa pusese mâna pe cardul său bancar şi cheltuise totul într-o noapte.

Rămăs fără casă și fără bani, Richită a cerut ajutorul autorităților. Cu extrasele de cont în mână, câmpineanul a aflat că Albert îi cheltuise exact banii pe care îi dăduse pe imobil. Și-a cumpărat în doar câteva ore, bijuterii din aur și accesorii de lux, plătise facturi la un cabinet veterniar, totul în câteva ore.

- Advertisement -

Albert Mihăilescu a fost trimis în judecată în decembrie 2018, într-un dosar în care era acuzat de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. După un an de judecată, instanța a decis că tânărul este vinovat de infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată fapta din septembrie 2018, pentru care a primit o pedeapsa de: 1 an şi 5 luni închisoare; efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată faptă din septembrie 2018, pentru care a primit pedeapsa de1 an si 4 luni închisoare;  infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă din 3.09.2018, pentru care a fost condamnat la pedeapsa de: 150 zile amendă, urmând ca acesta să execute conform art. 61 alin.2. cod penal pedeapsa de : 1500 lei amendă penală (10 lei/zi amendă); infracţiunea de uz de fals în formă continuată, fapte din 27.11.2018 şi 5.12.2018, pentru care a primit pedeapsa de: 150 zile amendă, urmând ca acesta să execute conform art. 61 alin.2. cod penal pedeapsa de : 1500 lei amendă penală (10 lei/zi amendă); urmează ca inculpatul Mihăilescu Albert să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare la care se va adauga 1/3 din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, astfel că în final inculpatul va executa pedeapsa de: 3 ani si 11 luni închisoare şi 2000 lei amendă penală, conform portalului instanțelor de judecată.

Nemulțumit de pedeapsa primită, Albert Mihăilescu a contestat-o la Curtea de Apel Ploiești. Procesul se află acum într-o fază intermediară. Acesta a formulat o  de acordarea unui nou termen pentru a încheia un contract de mediere cu partea vătămată pentru achitarea prejudiciului.

În paralel, Albert Mihăilescu mai este trimis în judecată într-un alt dosar în care acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat. Acest dosar se află încă în faza de judecată la Tribunalul Prahova.

Albert Mihăilescu este un personaj cunoscut procurorilor ploieşteni. Este apreciat drept un tip extrem de inteligent, absolvent de Drept şi, potrivit spuselor lui Ştefan Richită, fost angajat în sistemul bancar.

- Advertisement -

În 2017, a devenit celebru după ce a reuşit să intre în posesia unui autoturism de lux (Maserati), fără să plătească niciun leu, folosindu-se de aceeaşi vulnerabilitate a ceea ce oferă internet bancking, spun surse judiciare.

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta