fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Ce pedeapsă a primit un militar în rezervă pentru că a ironizat un polițist din Ploiești: „Ce şcoală aveţi, 3 luni?”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ionel Eugen Domnica, militar în rezervă, din Ploiești, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu amânare și muncă în folosul comunității, fiind găsit vinovat pentru ultraj. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru că, la începutul pandemiei, a înjurat un polițist, ironizând inclusiv timpul dedicat școlarizării necesar pentru această carieră.

Fapta s-a petrecut în aprilie 2020, în centrul municipiului Ploiești, în perioada de la începutul pandemiei de COVID-19, când erau în vigoare restricțiile de circulație. Bărbatul a avut un conflict verbal cu un polițist local care îi oprise pe stradă fiul de 14 ani și se pregătea să-l sancționeze pentru că băiatul nu avea la el buletinul și declarația pe propria răspundere, obligatorie la acel moment pentru a putea ieși din casă.

Audiat în fața instanței, militarul în rezervă a recunoscut că și-a ieșit din fire atunci când și-a văzut copilul înconjurat de polițiști, adresându-le acestora o serie de jigniri: ”voi sunteți proști, dobitoci, tâmpiți, cum sechestrați copilul că a traversat strada?”, au fost o parte din vorbele grele aruncate de fostul militar polițiștilor locali.

- Reclamă -

Conflictul a degenerat, astfel că vorbele de ocară s-au transformat în ironii și amenințări, se arată în actul de acuzare: „nu ştiţi cu cine vă puneţi”, „ce şcoală aveţi, 3 luni şi aţi devenit poliţişti?”, „data viitoare când vei mai veni aici, capul îţi va sta unde îţi stau picioarele”. Astfel de cuvinte nu le-au fost pe plac polițiștilor locali care au decis să-i facă plângere pentru ultraj. În afară de dosarul penal, omul a primit și o amendă de 2000 de lei pentru că ieșise pe stradă fără declarație.

În dosarul de ultraj, polițistul local s-a constituit parte civilă și a solicitat daune morale în valoare de 15.000 de lei, judecătorii apreciind că suma este mult prea ridicată, în raport de contextul social-economic actual și de prejudiciul moral suferit în concret de aceasta. Totuși instanța a admis plata unor daune morale către polițistul local ultragiat în valoare de 1000 de lei.

Dacă sentința, pronunțată vineri 17 iunie 2022 de Judecătoria Ploiești, va rămâne definitivă, fostul militar vinovat pentru ultraj va trebui să munceasă în folosul comunității pentru o perioadă de 30 de zile fie la curățenia orașului, fie la Centrul Judetean de Cultură Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Foarte bine. Numai „smecheri” de carton. Ce scoala au politistii locali asta o au si cei de la Pol.Romana..diferenta e ca sunt aparati de sistem(M.A.I). Eu am fost ajutat mai mult de catre Locala, la pol.romana astepti ore si tot tu esti vinovat. Ca papagalul asta sunt majoritatea din M.A.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut