Marian Gore, un brutar din comuna dâmbovițeană Doicești, a fost prins la volan cu o alcoolemie de dosar penal, pentru fapta sa fiind condamnat inițial de judecătorii din Târgoviște doar la plata unei amenzi penale. Curtea de Apel Ploiești a decis însă să-l pedepsească mai aspru.

Brutarul din Dâmbovița a fost prins, în data de 07.02.2019, în jurul orei 19.00, de un echipaj de la poliția rutieră, conducând băut pe DN 71, pe raza localităţii Aninoasa, cu o alcoolemie indicată de etilotest de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analizele toxicologice au indicat însă o valoare mult mai mare, de 2,50 g‰ alcool în sânge la prima proba şi 2,30 g‰ alcool în sânge, la a doua probă recoltată.

Pus în fața faptului împlinit, șoferul dâmbovițean a recunoscut că înainte să se urce la volan, consumase aproximativ doi litri de vin şi zece sticle de bere cu alcool.

Brutarul Gore a fost trimis în judecată anul trecut, în toamna anului trecut, fiind condamnat într-o primă fază la plata unei amenzi penale în valoare de 9.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Nemulțumiți de sentință, procurorii dâmbovițeni au contestat-o la instanța superioară, iar Curtea de Apel Ploiești a decis agravarea pedepsei. A anulat plata amenzii penale și a dispus ca șoferul prins băut la volan să fie condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentur o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Doicești, fie la casa de cultură din localitate.

Sentința Curții de Apel Ploiești este definitivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here