fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Ce pedepse au primit escrocii intelectuali care au comandat cărți de milioane în numele Școlii de Poliție din Câmpina

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Gruparea de infractori intelectuali, care făcea afaceri ilegale cu cărți în numele Inspectoratului Școlar Prahova și al Școlii de Poliție din Câmpina, și-a primit pedepsele.

Tribunalul Prahova a decis ca cele șapte persoane implicate să fie condamnate la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Patru dintre escroci au fost trimiși să muncească pentru o perioadă de 60 de zile la Casa Tineretului din Câmpina.

- Reclamă -

Cei șapte infractori au uimit, în urmă cu trei ani, procurorii ploieșteni cu ingeniozitatea lor. Pentru prima dată procurorii DIICOT aveau de-a face cu infractori care reușiseră să dea un tun de milioane de lei printr-o înșelăciune cu cărți, implicând în schemă Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, Inspectoratul Școlar Prahova, un mare lanț de supermarketuri, dar și o importantă editură din București.

Ancheta în acest dosar a pornit după ce, de nenumărate ori, Şcoala de Poliţie de la Câmpina cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au primit somaţii din partea editurii din Bucureşti să achite facturile pentru cărţile cumpărate. Cum cele două instituţii nu comandaseră nimic au depus o plângere la Poliţie pentru a se lămuri situaţia.

Aşa s-a aflat că mai multe persoane din Prahova au mers la editura Vox din Capitală unde s-au recomandat ca fiind reprezentanţi ai ISJ şi ai Şcolii de Poliţie.

- Reclamă -

Escrocii au propus un târg în urma căruia ar fi permis pătrunderea pubicaţiilor tipărite de respectiva editură pe piaţa şcolară de carte. În schimb, editura trebuia să plătească un comision consistent pentru a avea acces în unităţile de învăţământ din Prahova.

Cele două părţi s-au învoit, escrocii au încasat comisionul şi au comandat cărţi în valoare de aproape 4 milioane de lei pe care au promis că le vor vinde într-un timp scurt. Totul părea autentic pentru că șarlatanii eliberaseră facturi, dar pentru care au folosit ştampile falsificate.

Când au văzut că trece timpul, iar în cont nu intră niciun leu, reprezentanţii editurii au început să telefoneze la Inspectoratul Şcolar şi la Şcoala de Poliţie pentru a se interesa de situaţia vânzărilor de carte. Aşa au aflat că au fost victimele unei escrocherii.

Și de numele Școlii de Politie ”Valsile Lascăr” din Câmpina s-au folosit escrocii. Comandantul unității și-a pus o mulțime de întrebări în momentul în care s-a trezit cu somația prin care instituția trebuia să plătească o sumă imensa: 3,5 milioane de lei pentru niște cărți pe care nici nu le comandase.

- Reclamă -

Pentru a clarifica situația, reprezentanții ISJ și ai Școlii de Poliție au depus plângeri la IJP Prahova. Ancheta a scos la iveală o șarlatanie în care erau implicate șapte persoane.

Cei șapte au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT în martie 2017, iar după trei ani de proces, judecătorii Tribunalului Prahova au dat sentințele: închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru toți inculpații. Aceștia au fost găsiți vinovați pentru constituire de grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale. În funcție de adresa de domiciliu, cei șapte au fost trimiși să muncească în folosul comunității fie în Constanța, la RA Judetene de Drumuri si Poduri Constanta sau in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala Caminul pentru Persoane Varstnice, fie în București, într-una dintre instituțiile aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1. Patru dintre șarlatani vor munci în folosul comunității la Casa Tineretului din Câmpina.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut