Polițiștii din București au descins marți dimineață, 22 mai, la domiciliile unor membrii ai clanului Ciucurică din Ploiești. Potrivit unor surse, este vorba despre un dosar care vizează infracțiuni de înșelăciune, în care vor fi angrenați și ofițeri anticorupție, întrucât a fost descoperită o rețea care falsifica documente auto, inclusiv la Serviciul de Înmatriculări din București. Se pare că în dosar este vizat și un avocat cunoscut opiniei publice.

Nu este, însă, prima dată când clanul Ciucurică intră în atenția opiniei publice. În 2009, numele Ciucurică a fost legat de cel al lui Serghei Gribenco, unul dintre cei care au ucis o farmacistă într-un jaf armat la Brașov. Gribenco a fost prins în casa vrăjitoarei Norvegia din Ploiești, care face parte din clanul Ciucurică, potrivit jurnalul.ro. Anchetatorii filaseră zile în șir casa în care se ascundea Gribenco de aproximativ o săptămână. Se pare că Gribenco se știa cu membrii clanului Ciucurică după ce, mult timp, jucaseră împreună în cazinouri.

La descinderea efectuată în cartierul Malu Roşu, pe Strada Enăchiţă Văcărescu din Ploieşti, au participat zeci de poliţişti, lucrători de la Intervenţie Rapidă şi SRI. La ora 18:00, anchetatorii au dat buzna în casa în care se ascundea Serghei Gribenco. Acesta era singur în momentul capturării, nu a opus rezistenţă şi nu avea asupra lui arme. Zona a fost imediat încercuită, iar cinci străzi din jurul imobilului respectiv au fost blocate. La ora 21:30, sub escortă, Gribenco a fost dus la Braşov.

Petrișor Curcă, zis Davis al lui Ciucurică, și fratele său Leonard au fost acuzați că în 1995 au vrut să-i vândă o mașină furată unui bărbat din Satu Mare, chiar dacă autoturismul fusese reținut de Poliție. Cei doi au atras clientul la Ploiești, l-au sechestrat și, sub amenințare și șantaj, i-au luat 800 de milioane de lei vechi (80.000 lei), scrie adevarul.ro. Cei doi au fugit și au fost condamnați în lipsă de Judecătoria Sectorului 2 București la câte 6 ani de închisoare.

Încarcerat în 2006, în luna mai 2008 Davis a fost pus în libertate pe o perioadă de trei luni, beneficiind de întreruperea pedepsei. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Târgu-Jiu, pe motiv medical. După cele trei luni, Davis nu s-a mai întors la penitenciar aşa că a fost dat, din nou, în urmărire, prins în 2012 și reîncarcerat în penitenciarul Mărgineni, pentru continuarea executării restului de pedeapsă de cinci ani.

Dat în urmărire internațională, Davis al lui Ciucurică a fost prins în timp ce conducea o mașină fără permis, în septembrie 2012. Polițiștii de la Rutieră l-au prins în București, după o depășire neregulamentară și o urmărire ca în filme. Dar în 2014 era din nou în libertate.

În ziua când Davis a fost prins în București, rudele sale au luat cu asalt Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Mai mulți mascați și polițiști au intervenit pentru ca situația să nu degenereze.

Un alt scandal în care a fost prins clanul Ciucurică este cel al răpirii unei minore de 15 ani, de etnie rromă, din București. Potrivit România TV, clanul Ciucurică, din Ploiești, împreună cu membrii clanului Aman din Chitila au răpit tânăra și cereau o răscumpărare de 20.000 de euro.

La Romania TV a intrat în direct atunci bunica fetei răpite, care a spus că în timpul răpirii, Ciucurică și Davis, ambii din Ploiești, au fost prinși și predați Secției 5 Poliție București, care i-a pus însă în libertate, imediat.

“E unu’ din Chitila, Aman, care i-a furat mașina lui Becali, și clanul Ciucurică, cu toți copiii lui, din Ploiești. Ne-a cerut 20.000 de euro ca să nu-i facă rău fetei. L-am prins pe Ciucurică, am depus plângere, dar politia i-a dat drumul? De ce i-a dat drumul? Acum poliția cică a trimis oameni la Ploiești, pe la neamurile lui Ciucurică”, a povestit bunica pentru România TV.

Ferdinand Stănescu, bulibașă țigănesc, susținea la acel moment că dacă a existat o înțelegere care presupune o logodnă, răpirea este justificată, conform normelor țigănești. “Dacă nu, răpirea e supusă legii penale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here