Seara trecută, Partidul Național Liberal Prahova și-a ales candidații pe care îi susține la alegerile locale care vor avea loc în iunie. Mai mult decât atât, a fost stabilit și obiectivul partidului pentru Prahova: PNL dorește să câștige peste 50% din primăriile din județ.

“Am validat un număr de 60 de candidaturi la primari, am validat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a lui Iulian Dumitrescu, iar eu am fost desemnat președintele campaniei electorale. Este o propunere făcută la nivel național de doamna președinte Alina Gorghiu. La Primăria Ploiești ne-am propus să avem majoritatea simplă a consilierilor locali și la Consiliul Județean la fel. Dacă ne-am propus să avem jumătate plus unu din consilierii județeni, același lucru vrem să se reflecte și în județ, la numărul de primării câștigate.”, a declarat George Ionescu pentru ziarul Incomod.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Cum legislația electorală s-a schimbat, împărțirea de pachete sau bani către electorat în timpul campaniei a devenit un act aproape “sinucigaș”, noua lege pedepsind aspru astfel de fapte. În acest context, George Ionescu, președintele de campanie al PNL Prahova, spune că schimbările aduse nu fac altceva decât să ajute partidul în campanie, asigurând astfel alegeri corecte. Mai mult decât atât, Ionescu a oferit exemple din timpul campaniei din 2012, când candidați ai PNL au pierdut alegerile pentru că “ceilalți” au împărțit bani electoratului.

“Eu cred că pentru PNL nu va fi atât de greu, pentru că ne dorim dintotdeauna să avem alegeri corecte, ținând cont de legislația electorală actuală și de faptul că cei care nu vor respecta regulile vor primi sancțiuni foarte aspre. Eu cred că va fi o campanie electorală decentă și vor câștiga cei care merită să conducă destinul acestui județ, indiferent de localitate, oameni corecți și cinstiți. Nu vor mai câștiga cei care vor umbla cu bani, cu pachete, cu tot felul de lucruri nelegale. Noi oricum nu am împărțit pachete niciodată, vom face aceeași campanie pe care am făcut-o până acum, mers din poartă în poartă, promovarea candidaților noștri și cred că de data aceasta vom avea succes pentru că cei care au dat pachete și au câștigat alegerile așa, nu au cum să vină și să facă o campanie cinstită cu candidații pe care i-au avut și au câștigat alegerile în trecut. Vă dau exemplu comuna Pucheni din județul Prahova, o comună unde fostul primar, în mandatul 2008-2012 a făcut reparații capitale la toate școlile, spații sportive, a turnat asfalt pe toate străzile, a făcut o grămadă de investiții pe fonduri europene, dar a pierdut alegerile în fața unuia a cărui echipă a dat cu bani în toată comuna. Noi am făcut sesizări la poliție, dar nu s-a ținut cont de ele și el a câștigat primăria. Patru ani de zile a fost un primar care nu a făcut altceva, decât a cheltuit bugetul lăsat de fostul primar, l-a cheltuit pe garduri de școli, pe garduri la primărie, pe lucruri care nu își aveau rostul. Lumea a văzut, de data aceasta nu se mai poate. Cine va da cu bani, cine va da cu pachete, va face pușcărie. V-am dat exemplu o comună unde veți vedea că primarul care a pierdut alegerile în 2012 va câștiga cu un scor destul de mare pentru simplul fapt că oamenii și-au dat seama că atunci s-au bucurat la o sumă de bani, dar au suferit patru ani de zile, toată comunitatea. Sunt multe exemple de genul acesta în Prahova. Noi atunci am sunat la poliție, dar nu am fost băgați în seamă. Ei dădeau bani în Pietroșani, iar poliția se întoarcea cu spatele. De data aceasta, nu se va mai întâmpla la fel. Ar fi normal ca cei care sunt recunoscuți în fiecare localitate ca oameni gospodari, oameni care sunt în stare să facă ceva pentru comunitate, să fie aleși, indiferent de la ce partid sunt. Nu vorbesc aici despre Partidul Național Liberal, ci despre oamenii care pot face ceva.”, a mai declarat George Ionescu pentru Ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here