Onorel Lupu, bărbatul care a evadat din Penitenciarul din Ploiești în ziua de Paști și prins de sătenii din Băltești, a fost arestat preventiv și dus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IJP Prahova de la Câmpina.

Conform procedurilor, un deținut deja condamnat poate fi arestat preventiv în cazul în care comite o nouă infracțiune în timpul detenției. Se ia această măsură preventivă tocmai pentru ca deținutul să nu poată fi eliberat condiționat.

Reamintim că Onorel Lupu a fost căutat de polițiști timp de 32 de zile prin trei comune din județul Prahova. În cele din urmă a fost prins de către sătenii din Bălțeși, nemulțumiți că evadarea unui deținut a adus prea multă poliție în comuna lor.

”Haiducul” le-a mărturisit anchetatorilor că a evadat doar pentru a merge la mormântul copiului  său pentru a-I aprinde o lumânare în Noaptea de Înviere. Băiatul lui Onorel, născut în anul 2017, a murit înainte să împlinească doi ani. La câteva luni de la decesul copilului său, Onorel a fost încarcerat pentru furt.

Cât timp a fost fugar, deținutul a dormit aproape în fiecare noapte deasupra mormântului băiatului său, în cimitirul de la marginea comunei Șoimari.

Codul Penal prevede o pedeapsă între 6 luni și 3 ani pentru evadare.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here