fbpx
joi, februarie 22, 2024
spot_img

Ce s-a întâmplat cu preotul din comuna Lapoș, acuzat că a bătut o elevă la ora de religie

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Preotul Gabriel Bușaga, paroh în comuna prahoveană Lapoș, dar și profesor de religie la școala din localitate, și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a lovit o elevă în timpul orelor.

Potrivit unui raport al ”Avocatului Poporului”, preotul incriminat că a lovit o elevă în timpul orei a demisionat din calitatea de profesor de religie.

- Reclamă -

Reamintim că în luna martie a acestui an, mama unei eleve în vârstă de 11 ani, a reclamat faptul că preotul din comuna Lapoș, care preda și religie la școala din localitate, i-a lovit fiica și a obligat-o să stea în picioare pe tot parcursul orei de curs. Femeia a depus reclamația doar la Primăria comunei Lapoș, nu și la Poliție.

Informația a apărut în exclusivitate în ziarul Incomod, iar un reprezentant al ”Avocatul Poporului” a făcut verificări la școala unde s-a petrecut incidentul.

”Drept urmare, potrivit procedurii menționate a fost convocată comisia de cercetare disciplinară care în data de 1. 04.2019 a decis sancționarea cu avertisment scris a profesorului de religie. În aceeași zi, profesorul de religie a depus la conducerea școlii o cerere prin care a solicitat încetarea contractului de muncă începând cu data de 1.04.2019 prin acordul părților, aceasta fiind aprobată de conducerea școlii”, se arată în raportul ”Avocatului Poporului”.

- Reclamă -

Potrivit aceluiași document, eleva agresată de către preot nu a primit consiliere psihologică. Reprezentanții școlii au invocat faptul că ”nu s-a impus solicitarea unei evaluări psihologice sau consiliere psihologică pentru eleva implicată în incident, nefiind manifestate schimbări în comportamentul acesteia nici la orele de curs și nici în afara programului școlar”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Vom avea alegeri comasate în iunie. Ce au decis liderii coaliției

În urmă cu puțin timp, liderii PSD și PNL au făcut o declarație comună prin care anunță comasarea alegerilor...
spot_img
Sari la conținut