preot spatepoza 87092900

Preotul Gabriel Bușaga, paroh în comuna prahoveană Lapoș, dar și profesor de religie la școala din localitate, și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a lovit o elevă în timpul orelor.

Potrivit unui raport al ”Avocatului Poporului”, preotul incriminat că a lovit o elevă în timpul orei a demisionat din calitatea de profesor de religie.

Reamintim că în luna martie a acestui an, mama unei eleve în vârstă de 11 ani, a reclamat faptul că preotul din comuna Lapoș, care preda și religie la școala din localitate, i-a lovit fiica și a obligat-o să stea în picioare pe tot parcursul orei de curs. Femeia a depus reclamația doar la Primăria comunei Lapoș, nu și la Poliție.

Informația a apărut în exclusivitate în ziarul Incomod, iar un reprezentant al ”Avocatul Poporului” a făcut verificări la școala unde s-a petrecut incidentul.

”Drept urmare, potrivit procedurii menționate a fost convocată comisia de cercetare disciplinară care în data de 1. 04.2019 a decis sancționarea cu avertisment scris a profesorului de religie. În aceeași zi, profesorul de religie a depus la conducerea școlii o cerere prin care a solicitat încetarea contractului de muncă începând cu data de 1.04.2019 prin acordul părților, aceasta fiind aprobată de conducerea școlii”, se arată în raportul ”Avocatului Poporului”.

Potrivit aceluiași document, eleva agresată de către preot nu a primit consiliere psihologică. Reprezentanții școlii au invocat faptul că ”nu s-a impus solicitarea unei evaluări psihologice sau consiliere psihologică pentru eleva implicată în incident, nefiind manifestate schimbări în comportamentul acesteia nici la orele de curs și nici în afara programului școlar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here