Sebastian George Duică, tânărul din comuna prahoveană Provița de Jos, împușcat în noaptea de dinaintea scrutinului electoral pentru alegeri prezidențiale, a fost trimis în judecată. Alături de el a fost deferit justiției și Marian Octavian Corbu, tânărul acuzat că a aruncat cu o sticlă într-un agent de poliție care păzea secția de votare din satul Drăgăneasa.

Sebastian George Duică se află în control judiciar pe timpul anchetei judecătorești. Tânărul a fost arestat preventiv în noiembrie 2019, imediat după comiterea faptei, dar instanța l-a eliberat din arest și a impus o măsură preventivă mai blândă.

Duică și Corbu au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de ultraj și deranjarea ordinii și liniștii publice.

Dosarul se află pe rolul Judecătorie Câmpina, iar primul termen de judecată pe fondul cauzei a fost stabilit în data de 10 martie 2020.

Reamintim că în seara de dinaintea scrutinului pentru alegerile prezidențiale, un grup de tineri, printre care se aflau și minori, au încercat să intre cu forța în secția de vot amenajată într-o școală din satul Drăgăneasa, comuna Provița de Jos. Tinerii, aflați sub influența băuturilor alcoolice, și-au exprimat dorința să meargă la cabina de vot, deși era miezul nopții, iar secțiile nu era deschis încă. Agentul de poliție care avea în pază secția a intervenit și a încercat să calmeze scandalagiii, dar discuțiile au degenerat, astfel că polițistul a fost nevoit să folosească arma din dotare. A tras mai întâi focuri de averisment și ulterior a tras în plin, rănind în picior pe unul dintre tineri. Tot scandalul a fost înregistrat video, iar din imagini se vede cum unul dintre bărbați aruncă înspere polițist cu o sticlă, iar un altul, cel împușcat, amenința că rupe o scândură din gard. Agresorii au fost duși în acea seară la sediul poliției pentru a fi audiați, dar doar doi dintre ei, Sebastian Duică (cel împușcat) și Octavian Corbu (cel care a aruncat cu sticla în polițist) au fost reținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here