criminal

criminalIpoteză şocantă în cazul crimei de la Mediaş. Specialiştii spun că ucigaşul tinerei de 26 de ani, pentru care făcuse o obsesie, ar putea scăpa de puşcărie, dacă se dovedeşte că are vreo boală psihică. Psihologul Alin Leş explică ce se întâmplă în mintea unor astfel de oameni.

A ucis cu sânge rece şi cu o furie greu de descris. I-a despicat, pur şi simplu, pieptul victimei sale, pe care, spune el, o iubea. Ionel Loza (31 de ani), din Mediaş, şi-a ucis vecina de palier, pe care o hărţuia de câteva luni. Simona Lasca (26 de ani) nu i-a răspuns niciodată la avansuri, nici la mesajele de dragoste trimise pe telefon, nici la bileţelele lăsate în uşă. Îi era teamă de el, pentru că o aştepta în fiecare seară în faţa cofetăriei unde lucra. Duminică seară, Loza a intrat în locuinţa fetei şi a ucis-o cu mai multe lovituri de cuţit. Apoi, a încercat să se sinucidă. Psihologul Alin Leş, expert criminolog, spune că Loza ar putea suferi de tulburare de personalitate paranoidă. Dacă această afecţiune se va confirma, Loza ar putea scăpa de puşcărie. 

Pe de altă parte, Leş explică ce se întâmplă în mintea unui astfel de om: „În mintea lui, această relaţie exista, dar convingerea este eronată. Realitatea lui este alta”, a declarat Alin Leş. Referitor la faptul că îşi urmărea victima, psihologul a spus că „obsesivului nu are voie să-i scape de sub control situaţia”, a adăugat specialistul. Despre refuzurile fetei, Leş a explicat că „pentru un delirant şi pentru un paranoic sau pentru o persoană care suferă de această tulburare, asta este o insultă”. 

Sursa: www.click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here