Foto cu caracter ilustrativ

Mai mulți cititori ne-au semnalat miercuri noapte, 18 septembrie, că în Ploiești se simte un miros foarte puternic de gaz și că au fost nevoiți să își închidă ferestrele pentru că nu puteau respira din cauza mirosului înțepător. Același lucru l-au semnalat ploieștenii și pe pagina de Facebook a Asociației Stop Poluării Orașului Ploiești, dar și la autorități. Sesizările au venit din zonele de vest, Piața Aurora, zona Cina, centru, Malu Roșu, Republicii, sud și Bereasca. Citește detalii aici!

Contactat de redacția Incomod, primarul Adrian Dobre a declarat că au fost câteva sesizări înregistrate la dispeceratul primăriei și că a solicitat instituțiilor de mediu să verifice situația de la stațiile de monitorizare.

Și comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova, Gabriela Munteanu, spune că au fost sesizări în acest sens, una fiind făcută la Garda de Mediu, iar celelalte la dispeceratul primăriei care le-a semnalat ce reclamă oamenii. Gabriela Munteanu spune că sesizările au venit din zone diferite, în principal din Bariera Bucov și din zona de vest, Piața Aurora, Cantacuzino, Deltei, prin urmare sursa mirosului nu poate fi aceeași în ambele zone ale orașului.

Comisarul a mai precizat că au fost verificate stațiile de monitorizare la ora 21.00 și toți indicatorii erau pe “verde”, adică indicau valori bune și foarte bune, inclusiv stația de lângă sediul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, de pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, de unde de asemenea au fost primite sesizări.

Totodată, Gabriela Munteanu a mai declarat că nicio rafinărie nu a raportat probleme noaptea trecută, dar că au transmis întrebări în acest sens către reprezentanții acestor societăți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here