basescu

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securităţi. Decizia nu este definitivă.

“Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la CAB-S a-VIII-a CAF. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, se arată în decizia instanţei.

„Nu mă apuc să dau cu pietre în judecător, a fost judecata dânsului, voi face contestație la ÎCCJ, cu privire la verdictul pe care l-a dat azi CAB…Îmi pare rău că a apărut acum după ce am condamnat comunismul, după ce am deschis arhivele Securității. Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război”, a declarat Traian Băsescu la un post tv.

Întrebat dacă are ce să-și reproșeze, fostul președinte a spus: „Nu am ce să-mi reproșez. Astea au fost vremurile în car eu am trăit, e ușor de dat ceasul înapoi cu 45 de ani, dar viața a mers înainte. Nu am a comenta altceva, probabil că va trebui să fiu mai clar în declarațiile de la ÎCCJ.”

În vremea când era student la Institutul de Marină, Băsescu ar fi dat note informativwe despre cetăţeni străini şi colegi, dar susţine că nu ştia că toate acestea au de a face cu Securitatea.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here