În urma unui articol postat ieri de ziarul Incomod despre candidatul Mișcării Populare pentru Primăria Băicoi, Tiberius Iordache, acesta a trimis un punct de vedere ziarului. Vă prezentăm mai jos integral ce spune fostul polițist despre cele relatate de reporterii noștri:

In considerarea dreptului la replica, fac urmatoarele precizari in calitate de om si ofiter de politie in rezerva si nu de politician, pentru ca articolul, chiar daca vizeaza compromiterea mea ca om politic, face referiri la o viata de 20 de ani pe care am trait-o in politie si fata de care nu am ce sa imi reprosez:
Da, am fost comandant la politie nu numai la I.P.J. Prahova cat si in structuri din I.G.P.R. si M.A.I pana in anul 2013, cand am trecut in rezerva.Ca sa fac referire punctual la continutul articolului dumneavoastra, mentionez ca in anul 2011, nu mai eram seful Sectiei 6 Politie la momentul comiterii celor doua monstruozitati impotriva copilelor si nici nu mai activam in cadrul I.P.J. Prahova ca politist.Referitor la cronologia derularii evenimentului relatat de dumneavoastra, trebuie sa stiti cum au fost lucrurile in realitate. Intradevar, in vara lui 2010, nu imi amintesc luna,la sectia de politie pe care o conduceam s-a prezentat mama unei fetite care a relatat ca in acceasi zi,in timp ce fetita sa urca pe scara blocului, a fost intrebata de un barbat daca e singura acasa.Ajungand la usa apartamentului, fetita a fost sunata de mama sa moment in care barbatul a fugit, fara a o atinge, agresa, ameninta in orice fel.Da, sesizarea faptei am preluat-o personal si am dispus inregistrarea de urgenta a cauzei conform metodologiei M.A.I. care stipuleaza aceasta activitate. Anticipand comportamentul deviant al acelui barbat, care nu era suspect in sens penal de nimic, am dispus dupa datele preluate in portretul vorbit masuri de alertare a tuturor unitatilor de politie din Ploiesti cu sprijinul comenzii Politiei Municipale.In paralel, am cerut efectuarea portretului robot al barbatului , care a ajuns inclusiv in scolile din cartier unde profesorii si elevii au fost informati despre un posibil pericol. Referitor la inregistrarea ca fapta penala a acestei sesizari, dupa codul de procedura penala in vigoare la acea data, niciun sef de politie nu putea rezolutiona ca penala, o fapta care nu contine elemente definitorii de abuz, agresiune sau tentative de viol.
In anul 2011, in momentul comiterii celor doua violuri cat si al prinderii autorului, eu nu mai activam in cadrul IPJ Prahova si nici nu mai eram seful Sectiei 6 Politie, de aproximativ 6 luni.In toata aceasta perioada, sesizarea inregistrata in 2010 a ramas deschisa, ea nefiind clasata spre arhivare in vreun dulap,ci era repartizata unui politst de investigatii criminale.
Referitor la sintagma pe care ati folosit-o , “ cum ca as fi fost la un pas de a avea un dosar penal” pentru ca nu am gestionat corect acest caz, va precizez ca a existat o cercetare interna efectuata de Corpul de Control al M.A.I., rezultatul acestei verificari fiind ca in cauza s-au desfasurat procedural si politieneste masuri conform normelor de drept.
In final vreau sa mai atrag atentia asupra faptului ca Sectia 6 Politie s-a desfiintat mult dupa plecarea mea din IPJ Prahova, acest lucru neavand nici o legatura cu situatia din articol. Mai mult, plecarea mea din sistem, a avut loc doi ani mai tarziu fiind un act personal de vointa si decenta.
                Cu respect,
Colonel (r) Tiberius Iordache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here