fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Ce spune directorul DGASPC despre angajații care băteau copii cu handicap sever

Citește Și

- Reclamă -

Șase angajați ai Complexului de Servicii “Sf. Andrei” din Ploiești au fost arestați preventiv pentru rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă. Procurorii îi acuză pe mai mulți angajați ai centrului de plasament că loveau cu brutalitate copiii cu handicap sever, folosind pumnii și picioarele. În plus, angajații centrului de plasament sunt acuzați că utilizau un limbaj trivial atunci când vorbeau cu copiii cu nevoi speciale, adresându-le expresii jignitoare și amenințări. În plus, unii dintre copii erau lăsați nesupravegheați.

Poliția Prahova a efectuat percheziții în urma cărora 15 persoane au fost duse la audieri. În urma acțiunii, 11 persoane, șapte femei și patru bărbați, au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior șase dintre acestea au fost arestate preventiv. Alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar, iar șase sunt cercetate în stare de libertate.

- Reclamă -

Directorul executiv DGASPC Prahova, instituție în subordinea căreia se află centrul de plasament, spune că știa că există o anchetă a poliției, după ce în urmă cu câteva luni a apărut o înregistrare cu două angajate care vorbeau despre cum bat copiii și le fură din mâncare. Cu toate acestea, Călin Viorel, șeful DGASPC spune că a fost șocat să vadă la ce s-a ajuns și nu a crezut că poate fi adevărat, fiind vorba de îngrijitori, asistenți medicali sau infirmiere, persoane care lucrau direct cu copiii cu handicapuri severe.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Percheziții în Prahova: fraudă la Start-Up Nation

Polițiștii efectuează percheziții în Prahova și Dâmbovița într-un dosar de fraudă cu fonduri Start-Up Nation.Potrivit unui comunicat al Poliției...