Tatăl unui copil de nouă ani ne-a povestit că seara trecută, doctorul de gardă de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești a refuzat să-i facă tratamentul copilului, injecțiile prescrise de un medic din cadrul aceluiași spital. Primul medic îi garantase bărbatului că injecțiile copilului vor putea fi făcute în fiecare seară la Spitalul de Pediatrie, dar aseară doctorul de gardă l-a contrazis pe tatăl copilului.

Citiți aici povestea detaliată și acuzațiile aduse de bărbat! 

Contactat de reporterii ziarului Incomod, dr. Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, a declarat că legea este însă de partea doctorului de gardă, care nu poate fi obligat să facă tratamente.

“Tratamentele externe sunt făcute de aparținători, ori este internat, ori i se dă tratament. Medicul face prima doză, apoi obligația celui care are copilul este să facă tratamentul. La CPU nu se fac tratamente ambulatorii. Noi încercăm să-i ajutăm, dar legal nu putem obliga medicul din CPU, care este de gardă, să facă tratamente.”, a explicat dr. Cătălin Vișean.

Cât despre celelalte acuzații aduse de tatăl copilului, că un minor de cinci ani, aflat în comă, nu a fost tratat aseară pentru că nu exista niciun tutore în spital, managerul spitalului a refuzat categoric să creadă așa ceva, sugerând că este o minciună.

“Dați-mi voie să nu cred treaba asta! Că a venit un copil în comă, cu ambulanță și medicul nu i-a acordat ajutor – este o minciună pe care nu o pot califica. Aruncatul cu noroiul pentru că suntem supărați din altă cauză… absolut toată lumea care se prezintă în CPU este văzută, mai ales cei aduși cu ambulanța, pentru că cei de la Ambulanță până nu predau pacientul, nu pleacă. Haideți să fim serioși! Ambulanța ia un aparținător în mod excepțional, nici nu aveau cum să vină și cu un aparținător. Acestea sunt răutăți care propagate pot face mult rău persoanelor care își dedică viața și timpul să salveze vieți. Voi verifica, dar așa ceva nu există! “, a mai spus dr. Cătălin Vișean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here