Potrivit unor surse, Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina ar fi implicat în scandalul medicamentelor neomologate testate pe pacienți. Sursele citate susțin că la unitatea medicală de la Câmpina au avut loc marți percheziții coordonate de procurori din cadrul Parchetului General.

Contactat de reporterii noștri, directorul Spitalului Voila, Irina Minescu a precizat că niciunul dintre medicii spitalului nu a fost chemat la audieri, prezența anchetatorilor rezumându-se doar la solicitare de documente.

„Ancheta procurorilor de la București nu vizează Spitalul de Psihiatrie Voila. La noi a venit ieri, cu ordonanță, o comisie din partea Parchetului General care ne-a solicitat documentația ce privește acest studiu clinic ce se desfășoară în cadrul Spitalului Voila, ca și în alte centre din țară, dar și din străinătate. La noi, acest studiu se derulează din anul 2014 și se termină în curând, în câteva săptămâni. Ne-au solicitat documente, fișele pacienților legate de acest studiu. Cinci pacienți au fost incluși în acest proiect, studiu clinic, dar pe parcurs patru dintre ei au fost excluși pentru că nu se mai încadrau în parametrii solicitați, au apărut reacții adverse…doar un singur pacient a rămas. Noi am predat toate documentele solicitate. Nu știu ce se urmărește pentru că nu am fost informați, dar eu nu cred ca ar trebui să existe suspiciuni. Cei care fac acest studiu sunt reprezentanții unei firme serioase, au venit la noi, au discutat cu medicii inițial, apoi cu toți medicii implicați, ” a declarat medicul Irina Minescu.

Citește și: Spitalul de Psihiatrie Voila, implicat în scandalul medicamentelor neomologate testate pe pacienți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here