Foto cu caracter ilustrativ

În urma incidentului de sâmbătă seară (10 iunie), când un cititor de-al ziarului nostru ne-a sesizat că pe o scară de bloc de pe Aleea Chimiei din cartierul Mihai Bravu se simțea un miros puternic de gaze, reporterii ziarului nostru au cerut un punct de vedere Distrigaz Sud Rețele. Locatarii au sunat la numărul de urgență 112 și la compania de gaze, însă pompierii și reprezentanții companiei au ajuns abia după aproximativ două ore de la sesizare.

Iată punctul de vedere al Distrigaz Sud Rețele:

In data de 10.06.2017, ca urmare a unei supraodorizari accidentale produse in reteaua de transport gaze naturale care deserveste municipiul Ploiesti, a fost înregistrat un număr crescut de apeluri în dispeceratul Distrigaz Sud Reţele reclamând miros de gaze naturale.

Menţionăm că supraodorizarea gazului natural se produce în condiţiile depăşirii concentraţiei normale de etil mercaptan, substanţă care se adaugă în gazul natural pentru a-i putea depista prezenţa în încăperi. Prezenţa în concentraţie mai mare a acestei substanţe nu prezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei.

Numarul mare de apeluri inregistrat intr-un interval scurt de timp a determinat intarzieri ale echipelor de interventie ale Distrigaz Sud Retele, in ciuda masurilor luate de a suplimenta echipele aflate in teren.

Tuturor clientilor care ne-au telefonat pentru a ne sesiza in legatura cu miros de gaze ca urmare a acestei supraodorizari li s-au comunicat masurile de siguranta care trebuie luate pana la sosirea personalului autorizat de interventie.

In cazul semnalat de dvs, echipa care s-a deplasat la client a constat o pierdere de gaze pe instalatia comuna si a sistat alimentarea cu gaze naturale, urmand ca asociatia de proprietari  in cauza careia ii revine responsabilitatea intretinerii instalatiei, sa contacteze o firma autorizata pentru a remedia remediul.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here