Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că românii ar putea scăpa în luna martie de cele mai multe restricții cauzate de pandemie. 

Specialiștii se așteaptă ca arata de incidență să ajungă, în câteva săptămâni, la valoarea 1.

Astfel, în acest scenariu, autoritățile vor renunța la unele restricții, precum certicifactul verde și purtarea măștii la exterior.

„Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea măștii în interior.

În rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem să renunțăm și la starea de alertă, care deja se prelungește de aproape doi ani în România. Ne putem gândi că vom putea scăpa de mască chiar și în interior, dar lucrurile trebuie făcute gradual.

Restricțiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie să înțeleagă că au în continuare responsabilitate pentru semenii lor. Sper să fie ultimul val care va pune probleme majore”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Disclaimer:

Ziarul Incomod nu a aplicat în scopul obținerii de fonduri guvernamentale pentru campanii de informare în contextul pandemiei Covid-19 și nici nu a primit fonduri pentru publicarea de știri având ca sursă datele Covid-19 furnizate de autorități.

Ziarul Incomod consideră că accesarea de fonduri guvernamentale destinate campaniilor de informare Covid-19 restrânge libertatea editorială.

Având în vedere aceste aspecte, redactorii Incomod au libertatea de a selecta subiectele considerate a fi de interes general pentru cititori, în scopul informării asupra unor măsuri luate de autorități în contextul pandemiei Covid-19, fără a fi condiționați de accesarea fondurilor guvernamentale alocate campaniilor de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here