fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Ce spune PCA Ploiești despre fraudarea alegerilor locale la Ciorani. Percheziții la primărie și la domiciliul primarului

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (Ploiești), alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității, au descind miercuri dimineață, 9 iunie, în comuna Ciorani, la 18 locații, printre care și primăria dar și acasă la primarul Marin Voicu (PNL).

Dosarul penal vizează fraudarea alegerilor locale de toamna trecută. 17 persoane vor fi aduse la audieri, a anunțat PCA Ploiești.

- Reclamă -

Reporterii Incomod se află în Ciorani de unde au transmis imagini live de la percheziții, pe care le puteți vedea aici!

PCA Ploiești a emis un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos integral:

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

- Reclamă -

La data de 09.06.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidențelor electorale prev. de art. 391 al.1 Cod penal.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice,

Urmează a fi aduse pentru audieri un număr de 17 persoane.

- Reclamă -

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom reveni şi cu alte comunicate pentru informarea opiniei publice.

Facem precizarea că, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să  înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...