Un bărbat dat în urmărire generală de Poliția Română a fost capturat vineri, 4 noiembrie 2016, în orașul Ploiești, județul Prahova, după o urmărire ca-n filme în care au fost angrenați aproximativ douăzeci de polițiști de la Direcția de Operațiuni Speciale. Polițiștii filau o grupare specializată pe înșelăciuni.

CITEȘTE și EXCLUSIV. Urmărire ca în filme a polițiștilor bucureșteni pe străzile din Ploiești – FOTO VIDEO

Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă emis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București:

„Vineri, 4 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 39 de ani și au reușit prinderea în flagrant a acestuia, persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate.

În ziua de 3.11.2016, bănuitul, declinându-și calitatea de reprezentant al unei societății comerciale, a contactat telefonic persoana vătămată, comandând produse electronice (laptop-uri și telefoane mobile) în valoare de 30.000 Euro, care urmau a fi livrate la data 04.11.2016.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta nu deține nicio calitate în cadrul societății comerciale, motiv pentru care, în ziua de 4.11.2016, s-a procedat la supravegherea tranzacției, constatând faptul ca la sediul persoanei vătămate s-a prezentat un transportator pentru a prelua coletele ce ar fi trebuit să conțină produsele electronice.

Acesta s-a deplasat către municipiul Ploiești, ocazie cu care a fost identificat în trafic un autoturism condus de suspect, care efectua manevre de verificare și supraveghere a transportatorului. Ajuns la destinație, în Ploiești, bărbatul a abordat transportatorul, procedându-se cu această ocazie la prinderea în flagrant a suspectului, după ce acesta nu a oprit la semnalul organelor de poliție și a încercat să fugă.

Ulterior s-a constatat faptul că acesta figurează ca persoană urmărită național, sustrăgându-se de la punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă și a două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Totodată, a rezultat faptul că acesta mai este cercetat pentru săvârșirea a alte patru infracțiuni de înșelăciune, săvârșite în perioada martie — august 2016.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul emis de Poliția Capitalei.

Reamintim că vineri seară, trei suspecți au plecat din București cu destinația Ploiești, cu o dubă în care se aflau laptopuri și computere în valoare de 30.000 de euro, dar și cu o mașină folosită la contra-filaj, pentru a se asigura că nu sunt urmăriți de Poliție. Bunurile erau achiziționate de la mai multe firme prin cecuri false și urmau să fie depozitate într-o locație din Ploiești pentru a fi vândute ulterior.

Polițiștii nu știau însă cine este liderul grupării, cel la care trebuia să ajungă marfa, așa că nu au interceptat duba în trafic, urmărind-o tot drumul din București, până în Ploiești. Chiar dacă suspecții foloseau o mașină pentru contra-filaj, polițiștii nu au scăpat de sub supraveghere duba cu laptopuri și computere.

În jurul orelor 22.00, suspecții s-au întâlnit în Ploiești cu liderul grupării, moment în care polițiștii de la Operațiuni Speciale au intervenit pentru a-i prinde pe membrii grupului infracțional. Duba cu produse IT a fost imediat blocată în trafic, la fel și mașina de contra-filaj. Liderul lor a încercat să scape fugind cu o Dacia Logan, ba chiar a lovit și o mașină a polițiștilor care lucrau sub acoperire, dar a fost prins imediat și reținut. Acesta a fost imediat identificat în persoana lui Bogdan Ionel, recidivist, în baza de date a polițiștilor figurând ca fiind dat în urmărire generală, condamnat la 5 ani de închisoare tot pentru înșelăciune, de Tribunalul Ilfov.

Dosarul se află în lucru acum la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției București.

Vezi aici fotografii în exclusivitate realizate la câteva minute după flagrantul făcut în Ploiești de polițiștii de la Direcția de Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here