O femeie de 28 de ani din Ariceștii Rahtivani, însărcinată în nouă luni, a murit miercuri, 15 ianuarie, la doar câteva ore după ce a fost externată de la Maternitatea Ploiești, unde fusese internată pentru un ultim control înainte de naștere.

Poliția Prahova spune că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

“Ieri, 15 ianuarie, în jurul orelor 21:40 am fost sesizați de către dispeceratul Ambulanței Prahova cu privire la faptul că în localitatea Ariceștii Rahtivani este o persoană decedată.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare, ocazie cu care s-a constatat că o tânără în vârstă de 28 de ani, care prezenta urme vizibile de sarcină, a fost declarată decedată de echipajul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Trupul neînsuflețit al persoanei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploiești în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost deschis un dosar penal în care, la acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești și, potrivit unor surse judiciare, se vor verifica și serviciile medicale primite de femeie în spital pentru a se stabili dacă este vorba de o culpă medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here