Un polițist din Prahova a câștigat, conform declarației de avere, aproximativ 140.000 de lei din anul 2007 până în prezent, în urma unor contracte de formare profesională cu mai multe firme de pază. Este vorba despre Valentin Gîlcă din cadrul IPJ Prahova, ofițer de poliție la Serviciul Ordine Publică, care până în luna noiembrie a acestui an a fost responsabil cu verificarea sistemelor de securitate.

Surse din poliție au declarat pentru Stop Infractori că Gîlcă ar fi fost incompatibil cu funcția pe care o deținea până acum puțin timp, pentru că a încasat bani de la niște firme pe care ar fi trebuit să le sancționeze în cazul unor eventuale nereguli.

Citește și: Un polițist din Prahova verifică firmele de pază cu care are contracte de zeci de mii de euro

Totodată, această situație a făcut obiectul a trei sesizări din partea IPJ Prahova către Agenția Națională de Integritate (ANI), abilitată să decidă asupra unei eventuale stări de incompatibilitate. Poliția Prahova a solicitat puncte de vedere în octombrie 2013, martie 2014 și noiembrie 2015, însă nu a putut dispune măsuri pentru că ANI nu a oferit niciun răspuns.

În răspunsul oferit de IPJ Prahova mai este menționat faptul că Valentin Gîlcă își desfășoară activitatea, în prezent, pe o altă funcție care nu implică verificarea firmelor de pază. Mai pe scurt, ofițerul de poliție efectuează în continuare cursuri de formare profesională, însă nu mai poate controla nicio firmă de pază.

Vezi răspunsul integral al IPJ Prahova pe stopinfractori.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here