Mai mulți angajați ai Primăriei Ariceștii Rahtivani au fost audiați la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, într-un dosar penal care vizează infracțiuni de abuz în serviciu și conflict de interese! Informația a fost confirmată pentru ziarul Incomod de PCA Ploiești, printr-un răspuns trimis redacției noastre, în care sunt confirmate audierile dar și faptul că în cauză se efectuează acte de urmărire penală (vezi aici documentul).

Primarul comunei Ariceștii Rahtivani, Alexandru Cristea, a declarat pentru ziarul Incomod că dacă se va dovedi că a comis vreo infracțiune, va suporta consecințele.

“Sunt omul faptelor mele și eu îmi asum orice acțiune sau inacțiune și nu vreau, pentru că sunt bărbat și am fost militar, nu vreau să bag pe nimeni în vreun necaz. Dacă am făcut ceva, voi răspunde pentru faptele mele. Încă din iunie 2015 un coleg de-al meu, fost viceprimar pentru o scurtă perioadă, consilierii l-au demis și dânsul și-a făcut o țintă din mine. A făcut niște denunțuri. Dreptul la justiție este un drept garantat de Constituție. Dumnealui a făcut un denunț, prin care eu, în nemernicia mea, am avut relații neprincipiale cu vreo 12-13 firme, puteți să contactați și firmele respective, vă arătăm contracte, tot ce trebuie, asta pentru abuzul în serviciu. Iar pentru conflictul de interese am avut un subordonat în Primărie care a plecat de la noi și s-a angajat în altă parte, lucra la compartimentul Achiziții. I s-a destructurat postul și pentru că era profesionist l-am sfătuit să facă un PFA, să ne asigure consultanța pe achiziții. Legea spune că în ultimii cinci ani nu trebuia să fiu în raporturi de serviciu cu dumnealui. Asta este în viziunea mea marea infracțiune pe care am comis-o. Dacă am comis-o, suport consecințele, care este problema?”, a declarat primarul Alexandru Cristea pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here