fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ce spune primarul din Blejoi despre trecerea pentru pietoni de pe DJ 102, de la intrare în cartierul Roua

Citește Și

- Reclamă -

Pe DJ 102, drumul care leagă giratoriul suspendat de la intrare în Păulești de intrarea în Ploiești din zona Spitalului Județean de Urgență, s-a amenajat o trecere pentru pietoni, la intrare în cartierul rezidențial Roua. Lucrarea este prevăzută și cu alveolă pentru pietoni și pentru transportul în comun, numai că alveola „taie” o bucată din banda a doua a sensului de mers spre Ploiești. Astfel, șoferii care circulă cu viteză în zonă riscă să nu vadă din timp alveola și fie să intre în ea, fie să tragă dreapta de volan în ultimul moment, lovind astfel mașinile care circulă pe prima bandă.

De altfel, în zonă s-au și produs două accidente. La primul, un muncitor a fost lovit de o mașină, iar la cel de-al doilea un șofer a acroșat parapetul separator de sens și a ricoșat într-o altă mașină, care a fost proiectată într-un stâlp de electricitate.

- Reclamă -

Deși lucrarea a fost amenajată de un drum județean, aflat în administrarea Consiliului Județean Prahova, a fost efectuată de primăria Blejoi. Adrian Dumitru, primarul comunei, a explicat că oamenii care locuiesc în cele două cartiere rezidențiale din zonă au solicitat realizarea trecerii pentru pietoni, dar și a unei stații pentru mijloacele de transport persoane.

Primarul din Blejoi a mai declarat pentru ziarul Incomod că lucrarea deține toate avizele necesare, atât de la Consiliul Județean cât și de la Poliția Prahova, iar alveola a fost proiectată „să iasă în bandă” tocmai pentru a-i determina pe șoferi să reducă viteza. De altfel, fiind zonă rezidențială și trecere pentru pietoni, pe porțiunea respectivă viteza este limitată la 30 km/oră.

Astfel, edilul susține că motivul pentru care se produc accidente este acela că șoferii nu respectă limita de viteză și este de părere că ar fi necesară intervenția Poliției, în sensul de a monta aparate radar care să-i „educe” pe șoferi să respecte limitarea.

- Reclamă -

Deși semnalizarea trecerii pentru pietoni este avizată și respectă reglementările, primarul Adrian Dumitru a declarat că va mai face o investiție pentru a monta noi sisteme de semnalizare în zonă, inclusiv un indicator de limitare a vitezei la 50 km/oră care să-l preceadă pe cel pentru 30 km/oră, investiție care va costa aproximativ 2500 euro, fără TVA.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...