Pierderea finanțării pentru Centrul de Radioterapie Oncologică din Ploiești a devenit motiv de scandal pe scena politică și administrativă din municipiu. După ce PSD a organizat marți, 25 mai, o conferință de presă în care a acuzat că actuala administrație a pierdut finanțarea de la Banca Mondială pentru realizarea și echiparea centrului, conducerea primăriei Ploiești a reacționat și a lansat alte acuzații la adresa PSD și a fostului viceprimar Cristian Ganea. 

„Este jenant ce s-a întâmplat astăzi. Acuză numai inepții. Eu sunt curios cum va explica domnul Ganea, fost lider al consilierilor locali PSD între 2016-2020, faptul că a refuzat banii de la CJ pentru centrul de radioterapie oncologică. E jenant să finanțezi o investiție cu 30 la sută în trei ani, după care să acuzi că nu s-a terminat investiția. În 2019 au alocat prin buget numai 6.000 de lei. Au lăsat Ploieștiul cu datorii de peste 21 de milioane. Iar acum vin mirați – „adică nu e gata? (…) îi asigur pe ploieșteni că Centrul va fi gata”, a declarat primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, în conferința organizată la Primăria Ploiești.

Edilul-șef al orașului a explicat în timpul conferinței că finanțarea aparatului de radioterapie din fonduri de la Banca Mondială depindea direct de finalizarea construirii buncărului. Cum construcția nu a fost finalizată, nu putea fi finanțată achiziția aparatului.

“Plini de grijă pentru lucrul ăsta, cei care la momentul ăsta lansează acuze au votat bugetul și au pus pentru acest proiect 6.500 de lei. Și sunt documente pe care vi le putem pune la dispoziție. Hotărârea de consiliu local prin care s-a adoptat bugetul anului 2019 – bugetul de investiții 6500 de lei. (…) 5 luni mai târziu, cu un termen de 12 luni, se încheie un contract cu o valoare de 10.457.000 lei. (…) După care s-a mers pe o asociere cu Consiliul Județean Prahova, prin care CJ trebuia să pună 4 milioane de lei ca suport, pentru a se încheia construcția cât se poate mai repede, pentru a beneficia și de aparate. Hotărârea de CJ există, însă dintr-un motiv pe care nu pot să mi-l explic, domnul consilier Ganea, la vremea respectivă viceprimar, trimite o adresă către Consiliul Județean și le spune că nu avem nevoie de banii ăștia în 2019 și îi roagă să îi transfere în 2020. Avem adresa primăriei de atunci. În loc să se grăbească cu partea de construcție, știind foarte clar că cu cât încheiem mai repede buncărul putem beneficia de aparat, au decis că niște bani nu trebuie să fie folosiți, și atunci printr-o solicitare la CJ, domnul Ganea, șeful majorității PSD a decis ca suma respectivă să nu fie folosită în 2019 (…) Dacă cineva și-ar fi dorit ca acest obiectiv să fie terminat, s-ar fi grăbit să construiască buncărul. Informațiile vehiculate în conferința PSD nu sunt reale. Vă garantez că acest aparat va ajunge la Ploiești. Cât despre ipocrizia unora, nu aș vrea să mai comentez”, a mai declarat în timpul conferinței primarul Andrei Volosevici.

Mai jos puteți urmări integral conferința de presă de la sediul primăriei Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here