Nu mai puțin de 200 de ploieșteni au rămas luna aceasta fără indemnizația de creșterea copilului din cauza unei greșeli făcută de lucrătorii Serviciului Public de Finanțe Locale Ploiești (S.P.F.L.). Pe scurt, angajații S.P.F.L. au trimis către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova (A.J.P.I.S.) o bază de date eronată care cuprindea pe lângă persoanele cu datorii la bugetul local, în cazul în care se aplică suspendarea plății indemnizației, și persoanele care aveau de achitat amenzi, în cazul cărora nu se suspendă plata.

Întreaga poveste AICI.

Printr-un răspuns emis redacției noastre, SPFL explică situația, susținând că nu este vorba despre o eroare a instituției.

”Într-adevăr, în data de 18 ianuarie 2016, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) prin intermediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, a solicitat instituţiei noastre o situaţie care să cuprindă persoanele care datorează impozite şi taxe locale la bugetul local (amenzile constituie venit la bugetul local). Menţionăm că în această adresă, AJPIS a solicitat ’’starea civilă a acestor persoane”, fără a preciza că doreşte comunicarea obligaţiilor fiscale restante. Mai mult, în capul de tabel transmis ca anexă la această adresă, pentru a fi completat de Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti, AJPIS a menţionat ”are datorii la plata taxelor locale”. Menţionăm că nicio secundă nu s-a precizat natura debitelor cu care aceste persoane figurează în evidenţa noastră şi care trebuie comunicate.

La data de 19 februarie 2016 (mult mai devreme decât termenul solicitat de AJPIS) instituţia noastră a răspuns, completând capul de tabel în forma solicitată de AJPIS. Ulterior, în luna aprilie, reprezentanţii AJPIS au revenit, telefonic, şi au solicitat să le transmitem o nouă situaţie în care să se ţină cont de plăţile făcute în perioada ianuarie – aprilie, fără a preciza, din nou, ca această situaţie să nu cuprindă şi amenzile.

La data de 11 mai 2016, AJPIS a revenit, solicitând pentru un număr de persoane cărora le-a sistat indemnizaţia pentru creşterea copiilor, să se precizeze dacă aceste datorii cuprind şi amenzi, solicitare la care instituţia noastră a răspuns în data de 12 mai 2016.

Precizăm totodată, că în toată această perioadă, şi nu numai anul acesta, Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti a răspuns punctual, atât telefonic cât şi pe email, tuturor solicitărilor primite de la AJPIS,

Vă informăm că, în cadrul instituţiei noastre nu se desfăşoară nicio ’’anchetă”, întrucât nu este vorba despre nicio greşeală pe care salariaţii noştri ar fi făcut-o, Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti răspunzând doar solicitărilor reprezentanţilor Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aşa cum acestea au fost formulate.”, a explicat SPFL.

Totodată, în același răspuns, lucrătorii SPFL Ploiești au anexat documente care stau la baza procedurii, pe care le puteți vedea AICI-DOC1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here