Pe cinci aprilie, ziarul nostru a publicat un material despre o fetiță de doi ani și jumătate despre care tătăl ei a povestit reporetrilor a mers cu fiica sa la urgențe la Spitalu de Pediatrie și, deși copilul avea febră foarte mare, i s-au aplicat doar niște comprese, iar medicul de gardă i-ar fi spus să nu-i mai dea niciun tratament, pentru că nu are nimic. A doua zi, fetița a fost internată la un spital din București pentru că avea de fapt pneumonie, iar doctorii de acolo au rămas stupefiați când au auzit cum fusese copilul consultat la spitalul din Ploiești.

CITEȘTE și Caz revoltător la Spitalul de Pediatrie! O fetiță a fost lăsată fără tratament, deși avea pneumonie?!

În urma articolului am cerut un punct de vedere Spitalului de Pediatrie Ploiești. Iată ce spun reprezentanții spitalului:

”Buna ziua!

Punctul de vedere referitor la situatia supusa atentiei  noastre de Ziarul INCOMOD:

 Analizand foaia de prezentare in CPU a pacientului SMI, in varsta de 2 ani si 6 luni, am constatat  urmatoarele:

–          Pacientul s-a prezentat in CPU cu simptomatologie  febrila, fara alte cauze respiratorii

–          Dupa efectuarea tratamentului de urgenta (impachetari ale extremitatilor)) temperatura periferica a scazut si conduita in acest caz este de a continua tratamentul la medicul de familie sau de a reveni in cazul inrautatirii starii generale a copilului.

–           In ceea ce priveste acuzatia ca angajatii conditioneaza actul  medical , consideram ca este una total nefondata, accesul in CPU facandu-se dupa criterii medicale de urgenta si nu preferentiale, dupa statut social, etnie sau apartenenta religioasa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here