Începând cu luna februarie, tariful la gigacalorie ar putea fi majorat la Ploiești la 237,35 lei/Gcal fără TVA.

În acest moment, prețul la termie este de 187 lei/Gcal fără TVA, astfel, de luna viitoare, prețul la apa caldă și căldură ar putea crește cu aproximativ 50 lei/Gcal.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Legat de acest subiect viceprimarul Ploieștiului Cristian Ganea a declarat că respectiva formulă de calcul nu a fost făcută de PSD sau ALDE, ci de nişte specialişti. Totodată liderul social-democraţilor ploieşteni a susținut că la mijloc este un contract şi că majorarea trebuia să aibă loc din 2011, însă, din cauza unor interese politice, tariful a rămas același, astfel ajungându-se în această situaţie inevitabilă.

Vă reamintim faptul că primarul Adrian Dobre a criticat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul de hotărâre privind această  majorare.

Edilul şef al oraşului a mai susţinut că valoarea nu este una corectă dat fiind faptul că  Veolia Energie a plecat de la un tarif de 90 de lei, care înseamnă 50% păcură şi 50% gaz, în condiţiile în care, atunci când s-au stabilit prin caietul de sarcini toate datele problemei, s-a făcut calculul doar pe gaz, ceea ce se consumă cu precădere în momentul de faţă. Astfel, conform primarului Dobre, tariful de plecare ar fi trebuit să fie 75 de lei, nu 90 de lei (mai multe amănunte aici).

 

 

2 COMENTARII

  1. Majoritatea societatilor de termoficare sint sub tutela politica si furate . In fond se fura din buzunarul cetateanului . Dar oriunde si oricind apar figuri politice care sa spuna cetatenilor cit sint ele de folositoarepentru cetatean . Cetatenul trebuie sa tansfere autoritate cit mai putina institutiilor de drept public .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here