fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Ce străzi din Ploiești vor avea iluminat de sărbători. Când se aprind luminițele

Citește Și

- Reclamă -

Iluminatul festiv se aprinde luni seară, la ora 18.00, în orașul Ploiești. În cazul în care situația o va impune, municipalitatea ia în considerare să închidă traficul rutier între Catedrală și Poșta Centrală, până la ora 22.00.

Deschiderea festivă a iluminatului de sărbători va avea loc în fața sediului primăriei Ploiești, a anunțat municipalitatea într-un comunicat de presă în care a precizat și care sunt străzile care vor avea ornamente de Crăciun:

- Reclamă -

„Luminițele de sărbători se vor aprinde, în această seară, la Ploiești!
Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a dispus ca iluminatul public ornamental de sărbători să fie aprins luni, 05 decembrie a.c., în ajun de Moș Nicolae, la ora 18.00. Deschiderea festivă a iluminatului public ornamental în municipiul Ploiești va avea loc în fața sediului municipalității, din Piața Eroilor nr. 1 A, în prezența copiilor, a părinților și bunicilor, precum și a reprezentanților administrației publice locale.
Invitat special al evenimentului este celebrul contratenor ploieștean Cezar Ouatu.

Menționăm că, pentru buna desfășurare a acestui eveniment și pentru ca ploieștenii să admire din plin frumusețea iluminatului public festiv, Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației, întrunită în ședință de lucru a aprobat închiderea circulației rutiere, în data de 5 decembrie 2022, începând cu ora 17.00 până la ora 22.00, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu Catedrala ″Sf. Ioan Botezătorul″ (Piața Eroilor nr. 1 A ) și strada Gheorghe Lazăr (Piața Victoriei).
Închiderea circulației se va realiza doar în cazul în care reprezentanții Poliției Municipiului Ploiești consideră că aceasta este oportună.

De asemenea, în această seară se va deschide și “Orășelul Copiilor”, în incinta Complexului Hipodrom Ploiești.

- Reclamă -

14 milioane de beculețe colorate vor ilumina Ploieștiul în perioada sărbătorilor de iarnă.

Primăria Municipiului Ploiești a pregătit, anul acesta, iluminatul public festiv de sărbători în mai multe zone ale orașului, respectiv pe arterele principale de circulație, în parcuri, sensuri giratorii, după cum urmează: Bulevardul București (zona UPG și tronsonul dintre sens giratoriu – pod Gara de Sud), Bulevardul Independenței (tronsonul dintre sens giratoriu Gara de Sud – Piața Victoriei), Bulevardul Republicii ( Piața Victoriei – Piața Eroilor – sens giratoriu Caraiman – sens giratoriu Cablul Românesc), esplanada Palatului Administrativ, strada Tache Ionescu, strada Gh. Gr. Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului, parc Castor, strada Mihai Bravu, strada Malu Roșu, strada Democrației, strada Teatrului, strada Gh. Doja, strada Găgeni, strada C.D. Gherea, parcul “Toma Socolescu”, parc dendrologic “Mihai Viteazul”, parc “Aurora” Vest, parc “Tineretului”, strada Mărășești, cartier Mitică Apostol, ansamblul de fântâni de la Gara de Sud și Complex Nord.

Instalațiile festive de iluminat public, amenajate în zonele amintite mai sus, sunt în număr de 188 buc. traversări cu luminițe; 465 buc. medalioane ornamentale; 295 buc. țurțuri; 1200 buc. plase/ghirlande luminoase – copaci; 461 buc. figurine stâlp 2D și 285 buc. figurine 3D, etc.
Totodată, brazi de Crăciun împodobiți sunt amplasați în mai multe cartiere ale municipiului Ploiești.
Montarea ornamentelor și instalațiilor pentru sărbători a început de câteva săptămâni în orașul nostru, activitățile operatorului local de iluminat public, S.C. Luxten Lighting Company S.A., fiind monitorizate de către Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești.

Așadar, Primăria Municipiului Ploiești îi invită pe ploieșteni să se bucure de frumusețea noilor straie pline de culoare ale orașului nostru și îi așteaptă în număr cât mai mare, la aprinderea festivă a luminițelor de Crăciun, în această seară, la ora 18.00, în fața sediului municipalității.”, a transmis primăria Ploiești într-un comunicat de presă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO- Cum și cu ce se cară la rampa de gunoi, plină ochi, deșeurile din Urlați

Cam așa se face colectarea selectivă la Urlați, în 2023. Protagoniștii filmării sunt angajații Rosal. Și, așa cum se...