Anchetatorii ar fi identificat substanța neurotoxică din cauza căreia au murit trei persoane, după ce în blocul din Timișoara în care locuiau a fost făcută dezinsecția și deratizarea, scrie Timiș Online.
Potrivit informațiilor pe surse obținute de jurnaliști, substanța este fosfura de aluminiu.
Fosfura de aluminiu sau AIP este un compus anorganic, cu un grad înalt de toxicitate. Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, disponibil într-o varietate de forme (tablete, praf, granule etc.).
Spectrul de utilizare a produsului este destul de larg, fiind inclus în raticide, insecticide, precum și pentru depozitele de cereale, împotriva rozătoarelor. Aceasta eliberează gazul de fosfină, care este toxic pentru toate formele de viață.
Trei persoane – un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă – au murit, iar alți 16 copii și 12 adulți erau internați marți dimineață. Toate aceste persoane locuiesc în același bloc din Timișoara, unde la sfârșitul săptămânii a fost făcută dezinsecți și deratizarea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pe casa scării a fost detectată o substanță neurotoxică.
Blocul cu 200 de apartamente a fost evacuat. De asemenea, un alt imobil în care a intervenit aceeași firmă pentru dezinsecție a fost evacuat luni seară.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri a fost reţinut pentru 24 de ore.
Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here