Te-ai uitat cu uimire cum prietenii tăi devin intimi cu persoane pe care doar le-au cunoscut și ți-ai dat seama că nu ai putea niciodată să faci așa ceva? Dacă da, atunci este posibil să fii un demisexual.

Dacă termeni precum homosexalitate, heterosexualitate sau bisexualitate îți sunt bine cunoscuți, află că pe lângă aceștia sunt mulți alții, precum demisexualitatea, mai puțin știuți, care definesc sexualitatea unui individ.

Demisexualii sunt persoanele care nu simt atracție sexuală dacă nu simt o legătură puternică emoțională față de partener. Aceștia nu simt atracţie primară, nu sunt atrași de calităţile fizice ale unei persoane, ci percep atracţia secundară care apare în urma stabilirii unor legături emoționale cu partenerul.

Deși nu este cunoscut numărul exact al demisexualilor, acesta este mai mic decât al asexuaților care reprezintă 1% din populație.

Mulți dintre demisexuali se consideră drept „pretențioși” până descoperă ce este demisexualitate. O femeie a povestit pentru Reddit că s-a considerat ca fiind „o ciudățenie” în adolescență, până a aflat ce înseamnă să fii demisexual: „Evitam să socializez de teamă de a nu fi presată să mă implic într-o aventură romantică sau sexuală. Însă, cum ajungeam acasă, în dormitorul meu, tânjeam după o relație. Însă anxietatea pe care o simțeam de fiecare dată când cineva se arăta interesat de mine mă făcea să refuz întâlnirile romantice sau să răspund flirturilor,” scrie The Independent

În cazul demisexualilor, filmele pentru adulți sunt inutile în stimularea sexuală, iar implicarea într-o relație amoroasă este un proces foarte dificil.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here