proiecte europene pnrr ploiesti
Consiliul Local Ploieşti a aprobat noile tarife pentru curăţenie şi deszăpezire, după finalizarea licitaţei lansate în 2021.

Conform procedurii, aceste tarife, rezultate în urma procedurii de licitaţie, trebuie aprobate de Consiliul Local, înainte de începerea propriu-zisă a activităţii. Asta înseamnă, automat, şi că licitaţia s-a finalizat şi noul contract poate fi semnat, după ce în ultima perioadă procedura de selecţie fusese ţinută pe loc de o contestaţie.

Conform listei aprobate de Consiliul Local, vor exista tarife pentru 15 categorii de activităţi de curăţenie pe drumuri şi trotuare şi 7 pentru deszăpezire.

Cel mai mic tarif va fi de 3,36 lei fără TVA, pentru stropitul carosabilului, calculat la mia de metri pătraţi, iar cel mai mare va fi de 671,91 lei, pentru curăţatul manual al gheţii.

Licitaţia a fost lansată în vara lui 2021, după ce în Consiliul Local s-a adoptat o hotărâre privind rezilierea contractului cu Rosal, pe fondul incapacităţii operatorului de a onora comenzile primite. Contractul vizează activităţile de curăţenie a căilor publice şi deszăpezire, gestionate direct de administraţia locală, complet separat de celălalt contract, de ridicare a deşeurilor, care este gestionat de către deja celebra asociaţie de dezvoltare intercomunitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here