fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023 la o poliță de asigurare depășește jumătate de milion de euro

Citește Și

- Reclamă -

O firmă de asigurare a plătit în 2023 în baza unei polițe o despăgubire de peste jumătate de milion de euro, cea mai mare sumă plătită din ultimii cinci ani.

Compania membră a Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a achitat peste 2,5 milioane de lei (514.000 euro) în baza poliței de asigurare facultativă pentru locuință, a transmis UNSAR într-un comunicat de presă.

Această despăgubire este de două ori mai mare decât cea achitată în anul 2022, respectiv de patru ori peste cuantumul consemnat în 2021.

- Reclamă -

Conform analizei efectuate la nivelul asociaţiei, suma a fost achitată pentru acoperirea prejudiciilor generate de producerea unui incendiu.

„Incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult pe români, iar nivelul despăgubirilor creşte într-un mod alarmant de la un an la altul. Astfel, este important să nu mai amânăm decizia de a ne asigura complet locuinţa, pentru binele nostru şi al familiilor noastre”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR, în comunicatul citat, transmite Agerpres.

Potrivit documentului, în România, riscul de incendiu este acoperit de asigurările facultative emise pentru locuinţele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD.

- Reclamă -

Astfel, poliţele facultative oferă un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute, şi pot acoperi o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...