pediatrie pitesti

pediatrie pitestiCaz învăluit în mister la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce copiii internaţi acolo au fost la un pas să fie otrăviţi cu o substanţă toxică. Totul a pornit de la ceaiul pe care îl preparau bucătăresele la micul dejun. Băutura nu a mai ajuns la copii, pentru că medicul de gardă a gustat primul şi şi-a dat seama că ceva e în neregulă. Anchetatorii nu exclud nicio variantă, iar dacă analizele vor dovedi că o substanţă toxică a ajuns în ceai, Poliţia va prelua cazul.

Ca în fiecare dimineaţă, bucătăresele de la spital au pregătit micul dejun. Însărcinat cu degustarea produselor, medicul de gardă şi-a dat seama că ceaiul nu este bun.

Imediat cum a observat că are un gust ciudat, a oprit distribuirea băuturii către copii şi a anunţat conducerea spitalului.

După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este – dar mă îndoiesc să fie – sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

După incident, conducerea spitalului a chemat Direcţia de Sănătate Publică. O comisie a cercetat locul, dar nu a găsit nicio substanţă toxică în bucătărie.

Noi am fost sesizaţi în urma consumului de ceai de ieri de dimineaţă. Medicul de gardă, care – conform regulamentului de organizare și sesizare de funcționare – trebuie să aprecieze calitatea produselor care se distribuie copiilor, a simţit că ceaiul este modificat organoleptic, are un miros înţepător şi un gust aparte”, a declarat Sorina Honțaru, directorul DSP Argeş.

Specialiştii Institutului de Medicină Legală Mina Minovici vor stabili ce substanţă a fost în ceai. Dacă se dovedeşte că în băutură a fost pusă o substanţă toxică, Poliţia va prelua ancheta.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here