Cecilia Stroe, fosta secretară a omului de afaceri Răzvan Alexe, a ajuns în urmă cu puțin timp la Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești, unde a fost citată pentru audieri!

Tot astăzi, la sediul DNA Ploiești a ajuns și omul de afaceri Răzvan Alexe, care de asemenea este audiat de procurorii anticorupție. Detalii aici!

Cecilia Stroe a intrat recent din nou în atenția opiniei publice, după ce fostul deputat Vlad Cosma a adus în fața judecătorilor ICCJ o înregistrare dintre ei în care Cecilia Stroe susține că principala probă din dosarul în care fostul deputat a fost condamnat nu ar exista. Este vorba despre un stick de memorie, pe care ar fi fișiere scanate de către Stroe, cu evidențe ale șpăgilor date pentru contracte pe bani publici, pe care procurorii l-ar fi găsit la domiciliul acesteia în cadrul unor percheziții în alt dosar în care fosta secretară a lui Alexe a fost inculpată.

“Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova. Era vorba de contracte cadru şi acte adiţionale privind lucrări de modernizare, întreţinere şi deszăpezire a unor drumuri din Prahova. Modul în care aceste contracte erau date au fost explicate pe larg de afaceristul Răxvan Alexe şi confirmate prin numărul mare de menţiuni olografe descoperite pe înscrisurile transpuse în fişiere PDF şi stocate pe un  memory stick găsit la percheziţii acasă la Cecilia Stroe, o fostă colaboratoare a lui Răzvan Alexe. Memory stick-ul este una din probele cheie, iar coroborată cu declaraţiile martorilor şi inculpaţilor, a fost decisivă.”, scrie adevarul.ro

Vlad și Mircea Cosma și omul de afaceri Răzvan Alexe au fost condamnați la ani de închisoare în acest dosar în care principala probă este considerată stick-ul. Fostul deputat Vlad Cosma le-a solicitat judecătorilor ICCJ să-i admită ca probă solicitarea prezentării de către procurorii DNA a stick-ului marca Kingston, precum și admiterea la dosar a unei înregistrare audio a unei discuții purtate recent de acesta cu martora Cecilia Stroe (fosta secretara a afaceristului Răzvan Alexe) din care rezultă că stick-ul invocat în rechizitoriu nu a fost niciodată păstrat de procuror, fiindu-i restituit, cu toate că el este prezentat într-o planșă fotografică aflată la dosar.

“În plus, nu există proces verbal de desigilare a probei în prezența martorei Stroe Cecilia sau a avocatului acesteia, ci doar procesul verbal de printare (anexă proces verbal).

Precizez că în cazul tuturor celorlalte probe informatice aflate la dosar (dosar PCA Ploiești) există proces verbal de desigilare în prezența posesorilor, iar aceste probe nu au fost returnate, ci au rămas la dosar. Asta confirmă faptul că probele au fost falsificate în intervalul de când a fost ridicat de la domiciliu și până în ziua returnării memory stick-ului lui Stroe Cecilia.

Din nefericire, această probă falsă a stat la baza deciziei de condamnare, lucru care se regăsește în motivare la paginile 10 și 14: “Înscrisurile ce consfințeau înțelegerile (…) au fost păstrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanării și introduse în memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la percheziția domiciliară efectuată la locuința sa (într-un alt dosar de urmărire penala instrumentat de PCA Ploiești, în care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.

În primăvara anului 2017, Stroe Cecilia îmi confirma aceste aspecte într-o conversație ambientală înregistrată de mine, când mărturisește că nu a asistat la desigiliare și că stick-ul i-a fost înapoiat și pe acesta nu se regăsește nimic din ceea ce este depus la dosar, în realitate pe stick, fiind doar fișiere muzicale.”, a declarat Vlad Cosma în fața judecătorilor ICCJ, potrivit luju.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here