fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Cei mai sângeroși ciobani din Prahova, condamnați la 15 ani de închisoare și la plata unor daune uriașe

Citește Și

- Reclamă -

Frații Nicolae, Ilie și Constantin Bărbuceanu, autorii dublei crime care a avut loc în vara acestui an la o stână din localitatea Starchiojd au fost condamnați, joi, la câte 15 ani de închisoare fiecare, fiind găsiți vinovați pentru omor calificat. În plus, judecătorii de la Tribunalul Prahova au hotărât ca cei trei criminali să plătească urmașilor victimei, câte nu mai puțin de 80.000 de euro daune materiale și o pensie alimentară lunară copilului minor al uneia dintre victime. Sentința nu este una definitivă și va putea fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunțare.

Crima de la Starchiojd va rămâne cu siguranță în memoria comunității locale drept unul dintre cele mai violente momente și asta din cauza caracterului primitiv cu care autorii crimei au acționat, de o brutalitate ieșită din comun și fără să aibă un motiv real.
Victimele, Ion și Constantin Pântece, tată și fiu, au fost găsiți fără suflare, în dimineața zilei de 21 august, aruncați într-o râpă, din localitatea Starchiojd. Dispariția lor fusese anunțată de soția disperată că cei doi nu se întorseseră acasă. Cei doi au fost omorâți cu bestialitate, după ce au fost atacați de câini de stână, asmuțiți asupra lor de trei ciobani, apoi jucați în picioare și bătuți cu bâte din lemn.

- Reclamă -

Când nu au mai mișcat, au fost târâți câteva sute de metri până în dreptul unei vâlcele și aruncați acolo deși cei cei doi bărbați încă mai respirau. Au fost găsiți 24 de ore mai târziu, dar își dăduseră sufletele. Criminalii au fost identificați imediat. Erau trei frați dintr-o comună apropiată, Bărbuceanu Nicolae, Ilie și Constantin, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani. Doi dintre ei și-au recunoscut fapta, dar unul, care a și fugit după comiterea crimei, nici acum nu recunoaște. Au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, în data de 19 septembrie, pentru omor, iar dosarul lor se judecă la Tribunalul Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut