Cu riscul de a le face un pic de reclamă nemeritată, vă recomand să urmăriți paginile/conturile de facebook ale celor trei personaje, pe numele lor din buletine Adrian Dobre- PNL, primarul Ploieștiului, Cristian Ganea- PSD, viceprimarul Ploieștiului și George Pană- ALDE, al doilea viceprimar al Ploieștiului.

O scurtă analiză a înțepăturilor, bobârnacelor, copitelor, sau cum vreți să le spuneți, aruncate între ei în ultimele zile pe facebook mă face să cred că oamenii ăștia care decid pentru oraș au consultanți foarte proști, prea mult timp liber, sunt certați între ei și sunt gata-gata să se războiască la un nivel deloc matur. Nu m-ar mira, judecând după gargara ieftină din online, să își lipească gumă în păr, să își pună cuie sau lipici pe scaune, să se ude cu pistoale cu apă prin Primărie precum și alte răzbunări copilărești.

Acest război al declarațiilor online a pornit de la controalele pe timp de noapte făcute de primarul Adrian Dobre și care vizau gunoaiele din oraș. Operatorul de salubritate a primit o mulțime de amenzi iar Dobre în conferința de presă i-a atacat pe viceprimarii Ganea și Pană.

Care viceprimari la rândul lor l-au atacat, pe facebook, pe primarul Dobre.

Singurul lucru care îmi scapă în povestea cu Rosal este reacția fulger a primarului. Care până acum ceva vreme nu a fost deloc deranjat că operatorul de salubritate nu își făcea treaba și încasa între 14 și 17 miliarde lei vechi pe lună pe contractul curățenie căi publice (CCP) cu Primăria Ploiești. Vă reamintesc și că RASP-ul, instituția care confirmă lucrările facturate de Rosal a trecut din subordinea viceprimarului Ganea la city managerul Teodora Marin, o persoan apropiată atât de primarul Dobre cât și de directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță. Iar ginerele city managerului lucrează la Rosal. Și de când RASP a trecut în subordinea city managerului, facturile au explodat, de exemplu 28 miliarde lei vechi pe luna octombrie.

Tot primarul a declarat iarna trecută că a fost foarte mulțumit de cum a făcut Rosal deszăpezirea, deși Primăria Ploiești prin primarul Adrian Dobre primise amendă de la Poliție din cauza faptului că pe podul din Bereasca a avut loc un accident rutier iar Rosal nu dăduse cu material antiderapant.

Tot primarul, referindu-se la Rosal și la SGU a declarat că a descoperit lucrări fictive recepționate de inspectorii RASP și plătite de Primăria Ploiești. Ulterior, primarul a spus că situația s-a reglat din facturi.

În perioada în care primarul spunea că a găsit aceste lucrări fictive recepționate de RASP, instituția era controlată de PSD. Și la scurt timp, directorul Rosal Ploiești rupea ușile unui consilier județean ALDE pentru a mări bugetul la salubritate, aspect care s-a și concretizat, bugetul aprobat inițial de primar fiind mărit cu voturile consilierilor locali PNL, PSD și ALDE.

Atunci nimeni nu a făcut scandal, nici măcar pe facebook. Ceva îi unea pe acești oameni, partidele, voturile, armonia asta duce spre o singură concluzie…

Acestea sunt motivele pentru care ceva nu se leagă în povestea cu gunoaiele din Ploiești și pute rău, atât la propriu cât și la figurat.

Nici când Consiliul Local a votat majorarea prețului la biletele TCE nu a ieșit ceartă între primar și viceprimari. Aceeași armonie, de data asta mascată cu abținerea de la vot a consilierilor PNL. Pe bune, abținere? Asta pentru că știau că alianța PSD-ALDE are majoritate iar cei de la PNL au jucat-o politic, pentru imagine.

Nici când reprezentanții PNL-PSD-ALDE au bătut palma pe ascuns să mărească taxele ploieștenilor în 2019 nu a mai ieșit circ și scandal. Ba atunci PSD a jucat parșiv, imediat după negocierile ferite de ochii ploieștenilor denunțându-l pe Dobre ca principal vinovat iar ei nu vor mărirea taxelor.

Așa că cei trei, primarul și viceprimarii sunt niște păcălici. Păcălesc ploieștenii care le plătesc lună de lună salariile majorate tot prin armonie și voie bună.

Nu i-am văzut certându-se pentru probleme serioase cum ar defecțiunile de la iluminatul public, poluarea, semaforizarea, spitalele și lista poate continua.

Închei cu o întrebare adresată primarului, o excelentă observație făcută de un prieten care a urmărit acest circ: dacă tot se vaită primarul Dobre că viceprimarii nu fac nimic și nu îl ajută de ce nu le ia atribuțiile?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here