Bilananț îngrijorător pentru județul Prahova. În ultmele 24 de ore au fost testați pozitiv cu noul coronavirus 396 de prahoveni. Este cel mai mare număr de teste pozitive raportate de Direcția de Sănătate Prahova de la începutul pandemiei. Situația este cu atât mai complicată cu cât mulți dintre medicii și asistenții din linia întâi, adică cei care lucrează în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, au fost și ei infectați cu SARS-CoV-2. Spitalele asigură cu greu liniile de gardă, dat fiind numărul tot mai mic de specialiști care pot veni la spital pentru a îngriji bolnavi.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 10718  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. 396 de cazuri din județul nostru au fost raportate în ultimele 24 de ore. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 349 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a unei persoane de sex feminin (63 ani) și a unei persoane de sex masculin (85 ani), cu comorbidități.

DSP Prahova a identificat un nou focar la Spitalul Municipal Câmpina, fiind confirmați cu noul coronavirus, în rândul personalului medico-sanitar, trei angajați ai secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI). Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecția spațiilor. A fost refăcut graficul de lucru pentru asigurarea continuității activității medicale.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 36472 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori este de 1,97.

Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 388 sunt ocupate. La ATI, dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, unul a fost raportat, în această dimineață, ca fiind liber.

(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here