pescador

pescadorCel puţin 54 de persoane au murit, iar alte 15 sunt date dispărute în urma scufundării unei nave de pescuit, joi, în largul coastelor Peninsulei Kamceatka, a anunţat agenţia rusă Tass.

ACTUALIZARE 6:40  Cel puțin 54 de marinari au murit și 15 sunt dați dispăruți în naufragiul petrecut în noaptea de miercuri spre joi, potrivit unui nou bilanț furnizat de agenția Interfax.

„În TOTAL, 106 persoane au fost aduse la bordul navelor implicate în operaţiunile de salvare. Dintre acestea, 43 sunt decedate şi 63 în viaţă”, a declarat pentru agenția Tass un membru al echipei de salvare.

O sută treizeci şi două de persoane, dintre care 78 de ruşi şi 54 de marinari străini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania şi Vanuatu, se aflau la bordul navei de pescuit „Dalnii Vostok” (Orientul Îndepărtat) care s-a scufundat în Marea Ohoțk. Prin urmare, încă 26 de persoane sunt căutate de salvatori.

Nava de pescuit s-a scufundat la 330 de kilometri vest de localitatea Krutogorovskii din Peninsula Kamceatka şi la 250 de kilometri sud de oraşul portuar Magadan.

Nava era înregistrată în portul Nevelsk, în regiunea Sahalin.

Cauzele producerii tragediei încă nu au fost elucidate, iar vasul nu trimisese un SEMNAL SOS înainte de accident. Temperatura apei în zonă este în jur de 0 grade Celsius.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here