fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Cel puțin cinci pacienți internați la Județean Ploiești s-au infectat în spital. Trei secții și-au sistat activitatea

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Cel puțin cinci pacienți internați la Spitalul Județean din Ploiești au fost testați pozitiv în urma unei anchete epidemiologice făcută în unitatea medicală. Cel mai probabil ei s-au infectat în timp ce erau internați în spital. Trei secții ale SJU nu mai fac internări.

Potrivit unor surse medicale, Secția de Chirurgie I, Ortopedie, chirurgie vasculară, dar și la Unitatea de Primiri Urgențe au fost depistați medici, asistente și brancardieri infectați cu noul virus. Cele mai multe cazuri au fost găsite la secția Chirurgie I, unde cinci pacienți au fost testați pozitiv. Oamenii au fost testați după ce ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că au intrat în contact în spital cu un alt pacient pozitiv. Aici a început testarea personalului, iar activitatea este sistată și nu se mai fac internări.

- Reclamă -

La secția de Boli Interne (focar mai vechi), au primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus: trei medici, șapte asistente, trei infirmiere și trei pacienți. Restul personalului este în curs de testare sau, după caz, de retestare. Activitatea de aici, inclusiv în saloanele de diabet, este sistată

Sunt probleme și la Ortopedie unde un medic și cinci asistenți, un brancardier și o infirmieră au fost testați pozitiv.

La secția de Chirurgie vasculară au fost depistați pozitv patru asitenți, iar la Unitatea de Primiri Urgențe au primit test pozitiv un brancardier și o asistentă.

- Reclamă -

Pacienții internați la Județean și care au fost infectați cu noul coronavirus au fost deja transferați sau sunt în curs de transfer la spitalele suport din județ.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Acesta este rezultatul activității excepționale și profesionalismul desăvârșit depus de Managerul,Directorului Medical ,Serviciului SPIAAM ,numiți interimari politic ,din cadrul SJUP,sub coordonarea Consiliului Județean Prahova,președintele Toader.Bravo domnilor ,în loc sa ne tratam,ne infectam.DSP și Ministerul Sănătății fără reacție la situația dezastroasa din spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut