fier vechi

La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost organizate o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor/contravențiilor prevăzute de legislația incidentă regimului deșeurilor – ACTION DAY METAL 2018.

Polițiștii din Câmpina au verificat 15 centre de colectare deșeuri reciclabile, au controlat 32 de autovehicule și au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.240 lei. Totodată, au confiscat 288 kg deșeuri fier și 112 kg deșeuri aluminiu.

În intervalul 10 – 14, polițiști din Băicoi au verificat patru centre  de colectare deșeuri reciclabile, au controlat 35 de autovehicule și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.560 lei. Au fost identificate trei societăți comerciale de pe raza orașului și a comunei Scorțeni, cu profil de colectare a materialelor feroase și neferoase, care nu respectă legislația în domeniul achiziției acestor materiale, cu privire la modul de completare al borderourilor, motiv pentru care au fost sancționate contravențional, conform OUG nr. 31/2011, cu amenzi de 10.000 lei, fiecare.

În intervalul orar 12-14, polițiști din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au verificat patru centre de colectare deșeuri reciclabile, au controlat 15 autovehicule și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.770 lei.

La o societate comercială având obiect de activitate colectarea de materiale feroase și neferoase,  polițiștii au constatat nereguli în completarea borderoului de achiziție, motiv pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a gestionarei unității, conform art. 1, alin. 1, lit. b, punctul V din OUG nr. 31/2011, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Și polițiștii din Breaza au verificat un centru de colectare deșeuri reciclabile și o unitate de cazare, au controlat 10 autovehicule și au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.370 lei.

Sursa: Poliția Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here